La Generalitat i la Càtedra Avant aborden estratègies per a lluitar contra la despoblació

547

Actualitat Diària

La Generalitat Valenciana analitza amb la Càtedra Avant les estratègies per a lluitar contra el despoblament dels municipis de l’interior de la Comunitat.

Aquest ha sigut l’eix principal de la trobada que s’ha celebrat en la seu de la Generalitat de Castelló i al qual han assistit la directora de l’Agenda Valenciana Antidespoblamiento, Jeanette Segarra, acompanyada pel director general d’Administració Local, Antoni Such.

La Càtedra Avant, és una iniciativa promoguda des de la Generalitat Valenciana per a l’impuls i desenvolupament de les zones rurals de la Comunitat, així com per a propiciar la sostenibilitat social del medi rural valencià.

La Càtedra està organitzada territorialment en quatre seus, que són la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat d’Alacant.

Les activitats de Avant tracten d’implicar els múltiples actors socials, econòmics i polítics del medi rural valencià amb la finalitat que sorgisquen proposades d’acció per al disseny, la planificació, la gestió i l’execució de polítiques públiques contra el despoblament en la Comunitat.

Segarra ha destacat que és necessària la col·laboració entre la Generalitat, les universitats i la resta d’agents socials per a elaborar conjuntament proposades d’actuació que contribuïsquen a la integració dels municipis rurals en risc de despoblació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací