Turisme declara els Moros i Cristians d’Elx com a Festa d’Interès Turístic Autonòmic

542

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha signat aquest dilluns la resolució per la qual s’atorga la declaració de Festa d’Interès Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana a les ‘Festes de Moros i Cristians en Honor a la Mare de Déu de lAssumpció’ d’Elx.

La sol·licitud va ser presentada per part de VisitElche el passat 28 de gener de 2021 en la Direcció General de Turisme i, després de l’estudi de la documentació que consta en l’expedient, la concessió de l’esmentada distinció s’ha resolt favorablement.

Es tracta d’un distintiu que Turisme concedeix a les festes, sempre que Aquestes ofereixin una especial rellevància des del punt de vista turístic i suposin una valoració de la cultura i de les tradicions populars valencianes.

L’obtenció d’aquesta declaració honorífica, que en breu sortirà publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, contribueix a la promoció De la festa, del municipi i de l’oferta turística d’Elx, a més de ser indispensable per a l’obtenció de la Declaració de Festa d’Interès Turístic Nacional.

Aquesta declaració s’emmarca en el Decret 119/2006, de 28 de juliol, del Consell, regulador de les declaracions de festes, itineraris, publicacions i obres audiovisuals d’interès turístic de la Comunitat Valenciana.

Balanç declaració festes 2021-2020

En el que va d’any, Turisme ha declarat un total de set festes d’interès turístic en la Comunitat Valenciana, publicades ja en el Diari Oficial de la Comunitat. D’aquestes, dos han estat d’Interès Turístic Provincial i cinc d’Interès Turístic Local.

Les festes que han obtingut la distinció provincial són les de Sant Xotxim i de Sant Roc de la Vilavella, mentre que les distincions d’àmbit local corresponen a Bicorb per les seves festes d’agost i a Soneja, que ha aconseguit distingir sis de les seves celebracions: les Festes Patronals en Honor a San Miguel Arcàngel i el Crist de la Sang, la Festa de Sant Antón, la festa de Sant Matías, la Setmana Taurina, la Cavalcada de Reis i la Falla de Soneja.

En 2020, a través de Turisme Comunitat Valenciana es van tramitar un total de 52 declaracions de Festes d’Interès Turístic en les tres províncies. D’aquestes distincions, sis van ser d’Interès Turístic Autonòmic, set d’Interès Turístic Provincial i trenta-nou d’Interès Turístic Local.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací