Turisme de la Comunitat posa sobre la taula les dades sanitàries per a obrir corredors

479

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat que “estem en contacte amb el Govern d’Espanya per a traslladar els protocols que hem impulsat i les dades sanitàries”, amb l’objectiu de “estar en els corredors sanitaris”.

El secretari autonòmic de Turisme i el secretari d’Estat de Turisme estan intercanviant la informació necessària per a poder posar en marxa corredors turístics segurs entre la Comunitat i els principals països emissors de turisme de la Unió Europea.

A més, al llarg d’aquest dilluns, s’espera rebre una carta de la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, amb instruccions per a la concreció dels protocols.

Colomer ha explicat que “estem defensant l’argument sòlid i solvent que té la Comunitat Valenciana perquè, en un escenari d’obertura amb els coneguts com a corredors sanitaris, poder entrar en aquesta programació a partir de les mesures de seguretat, dels protocols que el sector ha impulsat i amb una disciplina contundent que ha posat en pràctica en el nostre territori”.

El responsable de Turisme ha recalcat que la creació de corredors sanitaris entre la Comunitat Valenciana i destins de la Unió Europea “és una hipòtesi de treball que ja fa mesos que nosaltres valorem com a plausible i molt necessària”.

En aquest sentit, ha recordat el projecte Benidorm Island, que es va presentar fa algunes setmanes en col·laboració amb el sector i altres administracions, establia un protocol de seguiment dels turistes des de la seva arribada a l’aeroport fins al retorn al seu país per a no perdre la seva traçabilitat i control en cap moment, garantint la seva seguretat i la dels residents.

A més, ha explicat que “es tracta d’un projecte perfectament exportable i aplicable a qualsevol altre destí de la Comunitat Valenciana”.

Colomer ha assenyalat que, en la Comunitat Valenciana, el volum de negoci del turisme “no s’entén sense el mercat internacional, i en 2019 el tanquem amb 9,5 milions de turistes estrangers”.

Certificacions ‘Alacant Ciutat de l’Arròs’

El responsable de Turisme ha assistit al lliurament de certificacions ‘Alacant Ciutat de l’Arròs’ i ha destacat que aquest certificat “tanca un codi d’honor i uns valors d’excel·lència i qualitat que acredita professionalitat i lleialtat a un relat i a una societat”.

A més, Colomer ha animat al sector a “continuar construint marca i prestigi en la gastronomia”, perquè “el turisme té un futur carregat de valors, i viatjar sempre estarà en la ment i esperança dels ciutadans”.

Han rebut aquesta distinció 23 restaurants de la ciutat d’Alacant, reconeguts com a ambaixadors de la marca Alacant, i que destaquen per la seva hospitalitat, per l’excel·lència dels seus fogons i per ensenyar a través dels seus plats l’essència de la gastronomia alacantina.

Amb aquest segell es vol reconèixer la implicació dels restauradors i restauradores del municipi amb un dels productes estrella de la gastronomia de la Comunitat Valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací