Turisme CV reforza el sector amb el primer comitè assessor de la Xarxa GastroTurística

488

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presidit en el CdT de Dénia la constitució del comitè assessor de la Xarxa GastroTurística CV- L’Exquisit Mediterrani.

Colomer ha ressaltat que “volem crear un model de governança col·laborativa en tot el territori que inspiri les grans línies estratègiques per a la qualificació, promoció, formació i màrqueting” i ha afegit que a través d’aquest comitè assessor es pretén “dotar de coherència i relat compartit la política gastronòmica, que serà una peça clau per a l’estratègia i consolidació de rearmar la marca turística de la Comunitat Valenciana”.

El responsable de Turisme ha explicat que en el comitè assessor de la Xarxa GastroTurística CV- L’Exquisit Mediterrani, “hem convidat a diferents agents socials de la Comunitat, tant del món de l’empresa, de la cuina, de les institucions públiques com a universitats”.

En aquesta línia, ha assenyalat que a través d’aquest comitè, format per “tot l’ecosistema públic, privat i acadèmic que conforma la gran Xarxa Gastroturística, es treballarà amb uns valors que busquin l’excel·lència i convertir la Comunitat Valenciana com una destinació turística gastronòmica”.

La Xarxa GastroTurística CV- L’Exquisit Mediterrani és una xarxa col·laborativa territorial que pretén, des de la col·laboració entre tots els agents que integren la “cadena de valor” de la gastronomia, potenciar i protegir l’excel·lència de la cultura culinària de paisatge mediterrani, la qualitat del rebost i la creativitat de l’alta cuina de la Comunitat Valenciana.

Un dels principals reptes de la Xarxa és la generació de dinàmiques i sinergies sòlides entre els sectors i el territori, per al desenvolupament competitiu i la cohesió de l’oferta i la promoció turística. Per a això, compta amb diferents instruments de participació com el comitè assessor que es constitueix, amb àmplia representació sectorial i territorial, i amb grups de treball per a l’estudi i desenvolupament de projectes específics d’aplicació.

Comitè Assessor de la Xarxa GastroTurística

El comitè assessor de la Xarxa GastroTurística és el fòrum de participació dels diferents agents turístics, gastronòmics i agroalimentaris, integrat per entitats amb alta capacitat de representació sectorial, a proposta de la secretaria autonòmica de Turisme.

Són 44 les entitats convidades a formar part d’aquest comitè en representació de l’administració turística local, universitats i centres d’innovació, empreses i professionals del sector, agents de promoció gastronòmica i agroalimentària, sectors primaris o entitats de projecció internacional.

A aquesta sessió de constitució, s’ha convidat també a participar a 23 especialistes, experts i altres professionals de l’àmbit de la sommelieria, rebosteria, cellers, empresaris de l’hostaleria, cuineres, cuiners, comunicadors i periodistes per a ampliar l’espectre de representació i difusió de la Xarxa.

Aquest fòrum consultiu, que es convocarà semestralment, té com a objectiu aportar la seva visió i assessorar, a petició de Turisme Comunitat Valenciana, en l’enfocament estratègic i d’activitats del pla d’acció de la Xarxa GastroTurística CV i, en general, col·laborar en la protecció del valor de la gastronomia pròpia, la difusió de la seva excel·lència i la millor coordinació de l’impuls del turisme gastronòmic en la Comunitat Valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací