Turisme Comunitat Valenciana participa en la III Trobada nacional de gestors de Destinacions Turístiques Intel·ligents

725

Actualitat Diària

La Xarxa Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (DTI-CV), a través de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, ha participat en la III Trobada de gestors DTI, que s’ha celebrat aquesta setmana a Palència.

L’objectiu de la trobada, dirigit a gestors de les destinacions turístiques integrades en la Xarxa DTI, creada per la Societat Mercantil Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (Segittur), ha sigut respondre a les necessitats del turista digital i aconseguir la sostenibilitat i accessibilitat turística.

La Comunitat Valenciana ha sigut la comunitat autònoma més representada en l’esdeveniment, ja que, dels 30 destinacions participants, set eren valencians: Benicàssim, Finestrat, Vinaròs, Peníscola, Benidorm, La Vila Joiosa i Calp. De fet, Segittur ha aprofitat la trobada per a celebrar la comissió de seguiment del conveni que aquest organisme té amb Turisme CV en matèria DTI.

L’objectiu d’aquest fòrum, que ha comptat amb una participació de més de mig centenar de persones, ha sigut respondre a les necessitats del turista digital i aconseguir un turisme més sostenible i accessible.

En aquest sentit, s’ha apuntat la necessitat que el model de destinacions turístiques intel·ligents incloga, entre els aspectes que avalua, variables relacionades amb el canvi climàtic i l’economia circular per a aconseguir que el model DTI estiga alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L’Ajuntament de Finestrat ha presentat la seua Muntanya Intel·ligent Puig Campana, en la qual s’han implantat dos nusos de control amb tecnologia Narrow-Band IoT, que posteriorment comportarà el desenvolupament d’un sistema de geolocalització Wifi i intel·ligència artificial per a anticipar-se a escenaris de risc.

Altres destinacions que han mostrat les seues iniciatives de millora de la governança, gràcies a plans estratègics i oferir un model de qualitat sostenible han sigut Vilagarcía de Arousa, Santa Susana o Conil de la Frontera, entre altres.

Finalment, la Diputació de Palència, amfitriona de la trobada, ha explicat en la seua presentació que, per a 2020, ha dissenyat uns pressupostos alineats amb els ODS i les metes de l’Agenda 2030, una iniciativa pionera que li ha obligat a replantejar-se moltes decisions.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací