Turisme activa la Xarxa DTI per a la coordinació d’eines que permetin la millor gestió dels recursos turístics

544

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana ha convocat una assemblea extraordinària de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (DTI), que s’ha celebrat per videoconferència.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que “és necessari incorporar la Xarxa DTI-CV a la planificació post COVID-19 dels recursos turístics, tant de platja com naturals o d’interior, per a compartir idees i seguir endavant, perquè la tecnologia ens ajuda la presa de decisions i a compartir coneixement”.

El responsable de Turisme ha recalcat que “ara, més que mai, hem de caminar junts” i que “la gestió de platges ha d’ocupar una de les nostres prioritats per a facilitar l’accés i la seguretat dels usuaris”.

En aquesta línia, ha explicat que “els documents i protocols del ICTE aportaran guies per a la gestió de les platges, a més de les aportacions del nostre Comitè Tècnic Científic que hem impulsat per a coordinar i avaluar diferents mesures que permetin revitalitzar aquest sector a curt i mitjà termini”.

També ha subratllat que “el nostre objectiu ara és que Turisme CV pugui establir un sistema per a coordinar i gestionar tota la informació per a facilitar l’experiència dels usuaris”.

Colomer ha explicat que l’objectiu “és cohesionar els diferents sistemes i eines que les destinacions puguin aplicar per a la gestió dels seus propis recursos per a crear un gestor únic que contingui totes les dades, de manera que l’usuari pugui obtenir-los amb agilitat a l’hora de planificar la seva experiència en el territori”.

Així, la intenció final és la posada en marxa d’una plataforma que agrupi les diferents destinacions, amb les seves respectives eines tecnològiques, per a facilitar als usuaris l’accés a tota la informació en el moment de voler organitzar el seu temps en els recursos turístics.

En l’actualitat ja hi ha 54 destinacions de la Comunitat Valenciana adherits a la Xarxa DTI-CV.

Pla ‘CV Destinació Segura’

D’altra banda, durant l’assemblea, el director general de Turisme i president de la Xarxa DTI-CV, Herick Campos, ha presentat el programa ‘CV Destinació Segura davant COVID-19’ a totes les destinacions de la Comunitat Valenciana adherits a la Xarxa.

A més, el coordinador de la Xarxa, David Giner, ha compartit informació sobre el Pla de Recuperació del sector Turístic de la Comunitat Valenciana, i un balanç d’accions en desenvolupament per part de la Xarxa DTI per a planificar pròximes accions.

En l’assemblea ha participat una àmplia representació dels 54 destinacions adherides a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana a través del seu personal tècnic i de regidors i regidores de Turisme.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací