Economia recolza amb 5 milions d’euros el desenvolupament de nous producte o millora d’existents que ajuden a frenar la crisi sanitària

568

Actualitat Diària

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de Ivace Innovació, llança la convocatòria InnovaProD-CV COVID per a fer costat a les xicotetes i mitjanes empreses industrials en el desenvolupament de projectes innovadors que ajuden a donar resposta a emergències sanitàries com les provocades per la COVID-19.

InnovaProD-CV COVID està dotat amb un pressupost de cinc milions d’euros que es destinaran al desenvolupament de nous productes, així com a la millora significativa de les especificacions tècniques, de components i materials, disseny o facilitats d’ús d’uns altres ja fabricats.

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha destacat “la singularitat i el caràcter excepcional d’aquesta convocatòria, dissenyada i creada per a donar resposta a un teixit empresarial que ha sabut reaccionar davant aquesta situació reconduint la seua activitat i plantejant-se noves alternatives de negoci que li permeta mantindre la seua activitat garantint l’ocupació, alhora que contribuint a una millor resposta sanitària”.

“La pandèmia -ha afegit Climent- ha reafirmat el potencial i la qualitat del nostre teixit industrial, pel qual continuarem apostant I, Per això, des de la Conselleria d’Economia i des de l´Ivace des del primer moment hem adoptat mesures per a ajudar als sectors productius en la seua recuperació i perquè pogueren fer front a la nova conjuntura amb les millors garanties”.

Accions que se secunden

Amb aquestes ajudes, Ivace Innovació subvenciona el desenvolupament, millora i posada en marxa de nous productes en l’àmbit d’articles sanitaris i de protecció, o d’altres articles necessaris per a afrontar emergències sanitàries i les seues conseqüències.

Entre altres costos, es contemplaran els serveis de consultoria i assistència tècnica, el registre de patents, marques, models d’utilitat i dissenys industrials, així com l’obtenció d’homologacions.

Quedarà coberta l’adquisició de patents i llicències, de programari per al desenvolupament de productes i les despeses de personal propi implicat en el desenvolupament o millora dels productes.

També es recolzarà l’adquisició o adaptació i posada en marxa de béns d’equip, motles i matrius, necessàriament relacionats amb la posada en producció de nous productes.

Ajudes i bestretes

A través de la convocatòria InnovaProD-CV COVID, l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial donarà suport a projectes d’un mínim de 15.000 euros de cost, amb ajudes de fins a un màxim de 200.000 euros, les inversions dels quals s’han de mantindre inalterables durant els cinc anys següents al pagament de la subvenció.

Per als projectes desenvolupats per petites empreses, l’ajuda ascendirà fins al 45 % dels costos subvencionables i fins a un 35 % en el cas dels executats per les mitjanes empreses.

En aquest sentit, Climent ha recordat que segons estableix la Llei de Pressupostos de la Generalitat, des de l´Ivace s’anticiparà aquestes ajudes a les pimes.

Aquesta bestreta serà de fins a un 75 % de l’ajuda concedida per a les petites empreses i de fins a un 50 % per a les mitjanes amb la presentació d’un aval del 25 % de l’import a anticipar.

El termini de presentació de sol·licituds comença aqueste dijous, l’endemà a la publicació de la seua convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat, i finalitza el pròxim 4 de juny.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací