Trovam, la Fira Valenciana de la Música, se celebrarà del 3 al 6 de novembre a Castelló

463

Actualitat Diària

La novena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend se celebrarà entre el dimecres 3 i el dissabte 6 de novembre del 2021 a Castelló de la Plana. L’anunci arriba després de la reunió del comité executiu de la fira amb la presència dels representants de les entitats i les institucions que conformen l’òrgan esmentat: l’Institut Valencià de Cultura, l’Ajuntament de Castelló de la Plana, la Diputació de Castelló i la Valencian Music Association (VAM!).

L’organització de la Fira Valenciana de la Música vol fer valdre l’èxit que va suposar la realització de l’última edició malgrat les circumstàncies sanitàries. Com és ben sabut, la pandèmia ha obligat a suspendre bona part de les programacions musicals al nostre territori. En canvi, el públic i els professionals arribats a Castelló de la Plana van poder gaudir de les actuacions i les activitats del Trovam – Pro Weekend amb un compliment estricte de les mesures de seguretat dictades per les autoritats.

La novena edició de la fira

En la vessant artística, a la novena edició es mantindrà l’aposta per una programació de qualitat, rica en matisos i equilibrada territorialment. Tanmateix, l’organització és conscient de la necessitat d’adaptar-se a l’evolució de la pandèmia. Per aquest motiu, no es pot confirmar, de moment, la realització de concerts a l’aire lliure com era costum fins al 2020. S’apostarà pel model presencial i en línia desenvolupat en l’edició passada.

Les activitats professionals tornaran a tindre com a columna vertebral les meses de debat, punt de trobada i reflexió dels treballadors del sector. Així mateix, es mantindran els tallers formatius a càrrec d’especialistes i el testimoni de primera mà d’artistes. En cas que siga possible, es recuperaran els ‘speed meetings’, un espai que facilita els contactes entre intèrprets, programadors, promotors, discogràfiques, etc. A més, un dels objectius de la fira és incrementar les relacions amb professionals de la resta de l’Estat.

Finalment, s’ha d’esmentar la voluntat manifestada per l’Institut Valencià de Cultura, l’Ajuntament de Castelló de la Plana i la Diputació de Castelló de potenciar al màxim els seus recursos, tant humans com econòmics. Altrament, l’organització intensificarà el contacte amb altres institucions (Ministeri de Cultura, diputacions, universitats, etc.) perquè s’hi unisquen i enfortisquen el projecte. D’aquesta manera, la Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend serà, un any més, una cita imprescindible per als amants i els professionals de la música.

Un esdeveniment de referència que amplia les aliances

Aquest fet, unit al creixement sostingut que ha experimentat al llarg dels huit anys d’existència, ha posicionat i visibilitzat la fira com una de les grans referències en el panorama cultural i professional del nostre territori. Això també ha sigut possible gràcies a la consolidació de les estructures organitzatives i de treball, amb l’aplicació de mètodes col·laboratius i l’aprofitament de sinergies que han enfortit els lligams i les aliances amb altres entitats i empreses: Circuit Cultural Valencià, À Punt Mèdia, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Cerveza Turia i la incorporació d’organitzacions com la Berklee College of Music o el circuit Basque Music.

S’ha de recordar que la huitena edició de la Fira Valenciana de la Música va tindre lloc entre l’11 i el 14 de novembre a Castelló de la Plana. La programació, de caràcter paritari, va incloure 35 actuacions de gèneres musicals diversos, amb artistes consolidats i emergents majoritàriament valencians, però també arribats d’altres punts de l’Estat.

Així mateix, més de dues-centes persones van participar en les activitats professionals, centrades en les conseqüències de la COVID-19 en el sector. Cal destacar la celebració de les II Jornades TIIM (Turisme & Indústria Musical), les Converses del Trovam! (amb la presència de Christina Rosenvinge, Samantha, Raül Refree i Juanma Latorre Vetusta Morla) i els tallers formatius.

Davant de la limitació necessària d’aforaments, l’organització va apostar fermament per la implementació de la Fira Virtual. Això va permetre que les programacions artística i professional s’emeteren en directe mitjançant YouTube i la pàgina del Trovam – Pro Weekend en Facebook. Els vídeos ja compten amb més de 20.000 visualitzacions i encara estan disponibles en el web: consultar ací

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací