Ivace habilita tres vies de comunicació amb Londres per a assessorar sobre el Brexit

503

Actualitat Diària

El Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha habilitat tres vies de comunicació amb la seva antena de Londres per a assessorar i ajudar les empreses de la Comunitat Valenciana a conèixer detalladament la situació creada i assessorar-los perquè continuïn exportant els seus productes al mercat britànic, després de la finalització el passat 1 de gener de 2021 del període de transició per a la sortida del Regne Unit del mercat únic de la Unió Europea.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha destacat la importància d’oferir a les empreses “informació de valor afegit i de primera mà” perquè les empreses puguin mantenir la seva presència en un mercat que s’ha mantingut tradicionalment com el cinquè destí de les exportacions de la Comunitat Valenciana a nivell mundial.
“Des de Ivace volem ajudar les empreses a afrontar la nova situació que implica la retirada del Regne Unit de la Unió Europea i per això hem habilitat tres vies de contacte amb la nostra antena a Londres”, ha indicat.

Les empreses poden contactar a través del telèfon 96 120 96 00, bé per videoconferència a través del servei Contacta (videollamadas periòdiques amb la Xarxa Exterior), o a través del mail Brexit.ivace@gva.es.

A més, en el Punt d’Atenció Brexit en la web del Ivace, les empreses poden consultar informes sobre l’impacte del mateix en les relacions comercials o enllaços útils per al desenvolupament d’operacions d’exportació al Regne Unit.

Tallers informatius

La informació és un actiu imprescindible en l’actual situació ja que, independentment de l’Acord de Comerç i Cooperació signat, a partir de l’1 de gener els moviments queden sotmesos a tràmits i controls duaners.

Per a minimitzar l’impacte en l’economia del país, el govern del Regne Unit ha pres la decisió d’introduir controls fronterers en els productes controlats de manera escalonada al llarg de tres etapes fins a l’1 de juliol de 2021 (gener, abril i juliol).

Per això, la Secretaria d’Estat de Comerç -a través de ICEX España Exportació i Inversions-, les cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana i el Ivace han posat en marxa un cicle de tallers virtuals sobre els principals canvis que implica la sortida del Regne Unit de la Unió Europea per als interessos de les empreses valencianes.

En el primer taller, celebrat la setmana passada, es va explicar la sistemàtica desenvolupada pel Regne Unit per a dur a terme aquests controls. El segon taller se celebra el pròxim 8 de febrer, a les 12.00 hores, sota el títol ‘Guies d’accés al mercat del Regne Unit a partir de l’1 de gener 2021.Sector agroalimentari i retorn d’envasos’.

El tercer dels tallers, sota el lema ‘Guies d’accés al mercat del Regne Unit a partir de l’1 de gener 2021. Sector ceràmic, cosmètic i químic,’ se celebrarà el pròxim 18 de febrer a les 12.00 hores.

A tots aquests tallers es pot accedir a través de la web de Ivace (consultar aquí), en el seu apartat d’agenda en la home, així com en les webs de les cambres de Comerç i el ICEX.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací