Tramiten més de 16.000 expedients de sanció per incompliment de les mesures antiCovid

480

Actualitat Diària

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública tramita ja 16.263 expedients sancionadors per incompliment de les mesures contra la propagació de la Covid-19 recollides en el decret llei aprovat el mes de juliol passat. En concret, 6.261 expedients corresponen a actes de la província de València; 2.838 a la de Castelló i 7.164 a la d’Alacant. Des de l’entrada en vigor del decret fins a aquest dimarts, s’han rebut més de 20.000 propostes de sanció.

Així ho ha explicat aquest dimecres la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, al final de la reunió del Centre de Coordinació Operativa Integral (Cepoci) sobre la incidència de la Covid-19 que ha encapçalat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i a la qual ha assistit també la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, així com màxims responsables de l’Exèrcit, la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia.

En el transcurs de la reunió, Bravo ha informat que la major part de les actes d’infracció es deu a incompliments de l’ús de la màscara però, en tot cas, “l’aplicació d’aquest règim sancionador està tenint l’efecte dissuasiu”, segons ha explicat la consellera.

Sobre aquest tema, Gabriela Bravo també ha explicat que la Policia Autonòmica ja està visionant els vídeos de la festa del col·legi major Galileu Galilei i que s’està identificant als alumnes i alumnes d’aquesta residència que salin en ells i interrogant a responsables de la residència universitària.

“La recerca s’até a diferents línies, perquè hem d’abordar des de l’incompliment de les mesures de seguretat, a l’ús de la màscara i el manteniment de la distància interpersonal” ha dit la consellera, que ha afegit que també es dilucidarà “la responsabilitat per part de l’empresa de tolerar festes que suposen aglomeracions on no es compleixen les mesures de seguretat.

Finalment, en el Cecopi també s’ha tractat la labor dels rastrejadors de l’Exèrcit de Terra que, segons ha explicat el seu màxim responsable, realitzen al voltant de 800 crides diàries.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací