Torna a la Vila d’Almassora una Fira Medieval que comptarà amb 40 parades ambulants

565

Actualitat Diària

La XIX Fira Medieval d’Almassora transformarà la Vila durant els dies 29 i 30 de novembre i 1 de desembre. El regidor de Cultura, Javier Mollá, ha presentat aquest matí la programació al costat de la gerent de l’empresa Happen Events, Susana Ordóñez. Més de 40 parades ambulants han confirmat la seua participació en aquesta mostra de Sant Andreu.

Dolços, herbolaris, fleca, cosmètica natural i olis essencials, joguets de fusta, bijuteria, samarretes i complements, minerals, encens, productes per a bebés i marroquineria componen el recorregut del recinte en el qual el públic infantil tindrà un espai destacat. No en va, comptaran amb jocs gegants al carrer Sant Joaquim i una zona reservada a granja en la plaça Major.

L’espectacularitat del recorregut és una de les claus d’aquesta edició, que inclourà atraccions infantils sostenibles, cercaviles amb dracs gegants, un tren de fusta i un carruatge amb cavalls. Tampoc faltaran el recinte de falconeria i un taller de màscares en la plaça de l’Església, mentre que el carrer Sant Joaquim tornarà a acollir tallers d’oficis medievals.

L’obertura de la mostra tindrà lloc el divendres a les 16 hores, si bé la inauguració oficial està prevista per a les 18 hores, coincidint amb la participació de l’elenc de figurants per l’escenari principal i els carrers del mercat. A hora foscant, la plaça de l’Església acollirà l’espectacle de falconeria d’Águilas del Sol i la música medieval ‘prendrà’ el recinte al costat d’un espectacle de foc i punyals.

El regidor de Cultura ha destacat que les activitats fomentaran la participació del públic. “Està pensat perquè figurants i assistents interactuen i, sobretot, que els més xicotets tinguen una atracció d’oci alternativa a l’oferta habitual”, segons ha destacat. No obstant això, ha incidit en què les desfilades més infantils compartiran protagonisme amb passades recreacionistes que permetran a l’espectador transportar-se al passat.

A més, una vegada més, Tambors de Passió estaran presents el dissabte 30, coincidint amb la festivitat de Sant Andreu, en la desfilada nocturna que compartiran amb l’Orde dels Cavallers dels Camins del Cid. El tancament del mercat a les 22.30 hores donarà pas el diumenge a l’última jornada de la fira amb noves atraccions infantils, una partida de pilota valenciana al carrer Sant Cristòfol i cercaviles medievals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací