Telefónica registra a Castelló un increment del 100% del trànsit mòbil entre gener i juliol pel Covid-19

559

Suposa una pujada de 12 punts respecte a l’augment registrat en les xarxes mòbils de la província en el mateix període del 2019

Actualitat Diària

Aquest estiu el trànsit en les xarxes mòbils de Telefónica està experimentant canvis significatius que reflecteixen la nova situació i realitat generades per la Covid-19. Una vegada més les xarxes són reflex de la societat. Entre gener i juliol de 2020 a Castelló s’ha produït un increment del 100% del trànsit mòbil. Això suposa una pujada de dotze punts respecte a l’augment registrat en les xarxes mòbils de Telefónica de la província en el mateix període del 2019 a va ser del 88%.

Aquest estiu part del turisme nacional s’està bolcant en segones residències, ja siga en la costa o en localitats d’interior, i els altíssims nivells de trànsit que se solen registrar tant en localitats costaneres com interiors el mes d’agost, aquest estiu s’han produït al juliol.

D’altra banda, Telefónica va ampliar la franquícia de dades als clients de manera gratuïta per a facilitar-los les comunicacions durant el confinament. Algunes d’aquestes franquícies segueixen en vigor i això explica que les xarxes mòbils tinguen un ús elevat per part dels clients allà on estiguen.

Per a atendre aquesta demanda de dades, Telefónica ha reforçat les seues xarxes de Castelló com explica Carles Busquets, director d’Operacions de Telefónica Mediterrani “els operadors reforcem de cara a l’estiu les xarxes mòbils perquè puguen fer front amb total normalitat als increments de trànsit que suporten amb un gran nombre de persones utilitzant els serveis d’aquestes xarxes en els seus llocs de vacances. Enguany aquest mapa previsible de trànsit, s’ha vist modificat com a resultat de la Covid-19 que està reflectint els nous comportaments socials que ha portat la ‘nova normalitat’”.

Per a garantir el bon comportament de les infraestructures, Telefònica en els últims cinc anys ha destinat 547 milions d’euros a l’extensió de la fibra òptica en la Comunitat. Aqueixes inversions han fet possible que el 65% de les llars valencianes ja compten amb cobertura de fibra òptica, xifra que arriba al 98,5% en el cas de la cobertura 4G. Telefónica centra en aquests dies la seua activitat a assegurar el ple rendiment de la infraestructura perquè puga absorbir de la millor manera possible els pics de demanda que es produiran durant aquest estiu.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací