Acciona signa un préstec ‘verd’ de 100 milions amb Bankia per a un parc eòlic a Austràlia

594

S’emmarca en el compromís del banc amb el finançament de projectes empresarials que generen energia

Actualitat Diària

Bankia ha signat amb Acciona un préstec bilateral ‘verd’ per un import de 165 milions de dòlars australians (100 milions d’euros) a un termini de 30 mesos per al desenvolupament d’un projecte eòlic a Austràlia. L’operació de finançament servirà per a la posada en marxa del parc eòlic Mortlake South, de 157,5 megavats (MW), situat en Moyne Shire, en South West Victoria (Austràlia). El projecte implica la instal·lació de 35 aerogeneradors de 4,5 MW cadascun. Aquest parc eòlic proporcionarà energia neta a 115.000 llars i evitarà l’emissió d’unes 532.000 tones de CO₂.

Aquesta operació s’emmarca en el compromís de Bankia amb el finançament de projectes empresarials que generen energies renovables i s’engloba dins del seu Pla de Gestió Responsable, en línia amb el Pla Estratègic de l’entitat i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Acciona, per part seua, gestiona solucions sostenibles d’infraestructures, especialment d’energies renovables. En aqueix àmbit, la companyia és líder mundial en comptar amb 10.240MW en propietat, distribuïts en 16 països. Compta amb 226 parcs eòlics, 76 centrals hidroelèctriques, 10 grans plantes fotovoltaiques, tres plantes de biomassa i una central termosolar.

Finançament sostenible

Entre els àmbits d’actuació del Pla de Gestió Responsable de Bankia, projectat per als anys 2019 i 2020, es troba el finançament sostenible, amb la finalitat d’impulsar la mobilització de capital sota un marc d’actuació orientat al desenvolupament ambiental i social.

A més, en el marc d’aquest Pla, Bankia té una estratègia per a desenvolupar productes i serveis que generen un impacte ambiental o social positiu. A tot això, s’uneix una gestió ambiental directa, amb un full de ruta cap a una economia baixa en carboni i el suport de projectes i iniciatives d’eficiència energètica.

Durant l’exercici 2019, Bankia va signar operacions de finançament ‘verd’ per un import superior a 900 milions d’euros i va contribuir a mobilitzar un total de 9.000 milions d’euros de recursos financers amb finalitat sostenible, incloent préstecs corporatius, finançament de projectes, emissions de bons i crèdit promotor.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací