Una quinzena de companyies i entitats empresarials participaran en la taula d’FP de Castelló

631

La jornada servirà per abordar les necessitats formatives de diferents sectors productiu i comptarà amb els equips directius diversos centres educatius

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló actuarà com a mediador en la taula d’FP programada per al pròxim dimecres 19 de febrer, un esdeveniment al qual han una trentena d’agents públics i privats implicats en la formació i la generació d’ocupació. L’encarregat d’obrir la jornada serà el conseller d’Educació, Vicent Marzà, qui estarà acompanyat pel regidor de l’àrea a la ciutat, Francesc Mezquita.

“Volem crear un full de ruta que guie la implantació de les diferents especialitats de Formació Professional a Castelló, en consonància amb les necessitats de les empreses que creen llocs de treball i oportunitats per a la joventut”, ha assegurat el regidor. És per això que, com ha confirmat Mezquita, una quinzena de firmes i associacions empresarials participaran en aquesta jornada, en què també hi haurà representants de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) i del Consorci provincial de bombers.

Tots ells compartiran perspectives de futur i de necessitats pel que fa als recursos humans amb els equips directius del huit centres d’educació secundària, formació professional i altres especialitzats convocats a aquesta jornada, que se celebrarà al Menador Espai Cultural.

“Hem aconseguit una nodrida representació multisectorial de l’esfera empresarial que de ben segur ens permetrà obtindre una visió de conjunt de les necessitats de personal format que transcendirà la ciutat de Castelló i ens serà útil en un àmbit més ampli”, ha destacat el regidor d’Educació. Així, la taula d’FP comptarà amb representants de la indústria ceràmica, de l’automoció, química i petroquímica, tèxtil, hostalera i de turisme, de l’alimentació i de la construcció.

IES Vicent Castell, un cas d’èxit

El regidor d’Educació ha rebut l’equip directiu de l’IES Vicent Castell, un centre que també participarà en la jornada i els estudis d’FP dual del qual registren un alta demanda. El seu projecte educatiu ha estat premiat amb els guardons Dualiza de Bankia. Els cicles de tècnic superior de Química Industrial i en Anàlisi i Control de Qualitat del centre van ser posats en marxa en col·laboració amb les empreses del sector químic de Castelló i garanteixen un alt grau d’empleabilitat a l’estudiantat que els completa.

 

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací