30 borrianencs i borrianenques es formen gràcies al taller d’ocupació organitzat per l’Ajuntament

1370

Està subvencionat pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, amb 696.164 euros

Actualitat Diària

El regidor de l’àrea de Polítiques Actives d’Ocupació, Joan Ramon Monferrer, ha presentat el taller d’ocupació ‘Riu Anna 2’, corresponent a 2019, que comença avui, i en el qual podran formar-se 30 persones desocupades del municipi durant 12 mesos, per a poder millorar la seua ocupabilitat mentre reben un salari.

Aquesta edició del taller d’ocupació, segons ha explicat Monferrer, compta amb tres especialitats formatives: obrer de vila, jardineria i administració per als quals es contractaran 30 persones, deu per cada especialitat formativa i, a més, set persones més que són les que conformen l’equip docent.

En la presentació ha participat també l’alcaldessa de Borriana, M. Josep Safont, i l’equip docent del taller format per set persones i també contractat a través del programa.

L’alcaldessa ha donat la benvinguda i l’enhorabona a las 30 personas que s’incorporen aquest any al programa, perquè es tracta d’un projecte “molt beneficiós” tant per a les persones participants com per a l’Ajuntament. Alhora, els ha animat a ser “responsables” perquè la seua formació i el seu treball, “repercutirà directament en els serveis municipals i en la ciudadania”.

El programa del taller d’ocupació de l’Ajuntament de Borriana està subvencionat pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, amb 696.164 euros, i va dirigit a l’aprenentatge, la qualificació i l’adquisició d’experiència professional. Té una durada de dotze mesos, equivalents a un total de 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional.

tALLER EMPLEO BorrianaConsisteix, ha precisat l’edil de l’Àrea d’Ocupació, en la realització d’obres o serveis d’interès general que donen l’oportunitat a l’alumnat de “desenvolupar un treball efectiu mitjançant el contracte d’un any, per a la formació i l’aprenentatge, alhora que rep un sou”.

Per a Monferrer el programa té molts beneficis perquè “es realitzen terballs de millora en la localitat, les persones desocupades aconsegueixen formació i, al mateix temps, se’ls garanteix una remuneració des del principi”, a més, el programa els permet l’obtenció d’un certificat de professionalitat que acredita el que han aprés.

D’aquesta manera, es millora la qualificació professional de les persones desocupades per a afavorir la seua inserció laboral, “el nostre objectiu -ha assegurat- és que les persones desocupades puguen desenvolupar les seues capacitats i adquirir noves habilitats per a augmentar les seues possibilitats de trobar ocupació”.

Monferrer ha assenyalat que aquesta iniciativa s’emmarca en la col·laboració entre Labora i l’Ajuntament de Borriana, amb l’objectiu que Borriana “continue oferint aquest tipus d’oportunitats, tant laborals com formatives, a les persones que en cada moment el necessiten”.

Un taller d’ocupació és un programa mixt d’ocupació i formació, en què s’aprèn i es treballa, que té com a objectiu incrementar l’ocupabilitat de les persones desocupades de vint-i-cinc anys o més, amb la finalitat de facilitar la seua inserció laboral, combinant l’aprenentatge d’un ofici amb el treball real, mitjançant la realització d’obres o la prestació de serveis d’utilitat pública o interés social.

Durant els 12 mesos que dura el taller d’ocupació, les 30 persones que participen són contractades per l’Ajuntament de Borriana sota la modalitat de contracte per a la formació i reben el seu salari mensual. L’Ajuntament juntament amb Labora són els encarregats de baremar i seleccionar les persones remeses des de l’Oficina d’Ocupació, d’acord amb les bases.

Les persones destinatàries d’aquest programa han de complir dos requisits mínims, tindre 25 anys o més i estar inscrites com a aturades en el servei públic d’ocupació. Amb caràcter general, i sempre que complisquen els requisits mínims exigits, tindran la consideració de col·lectius prioritaris les persones aturades de llarga duració, persones en risc d’exclusió, dones víctimes de violència de gènere, majors de 55 anys o persones amb discapacitat.

Programa Emcorp

Paral·lelament, el regidor de l’àrea d’Ocupació ha exposat que des del passat dia 26 de desembre, un total de set persones van començar a treballar a l’Ajuntament a través del programa Emcorp 2019, subvencionat també per Labora.

Un programa que serveix per a contractar a persones desocupades d’almenys 30 anys d’edat, durant sis mesos. De les set persones contractades amb el programa Emcorp, cinc estan en el departament de Via Pública, dos obrers, un fuster, un fontaner i un pintor. A més, una persona està en Serveis Socials d’auxiliar administrativa i una altra persona està en el Departament d’Intervenció també d’auxiliar administrativa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací