Consell i Ajuntament cercaran una solució a la inundabilitat de l’enllaç de la Ronda Sud-oest mentre avancen el projecte

Domingo s'ha reunit amb Obiol i reitera el compromís "ferm i inequívoc" del Consell amb Vila-real i assegura que "la redacció està molt avançada”

1596

El director general d’Obres Públiques es reuneix amb el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament per a abordar els problemes d’inundabilitat detectats en la connexió amb la carretera nacional, “la magnitud de la qual es desconeixien a l’inici”. Mentre es resolen els problemes de l’enllaç, es gestionaria al mateix temps la infraestructura “però evitant que els seus retards pogueren afectar al projecte. Carlos Domingo reitera el compromís “ferm i inequívoc” del Consell i assegura que “la redacció està molt avançada”

ActualitatDiària 

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha assegurat que “s’ha marcat un full de ruta clar per a fer realitat com més prompte millor el projecte de la Ronda Sud-oest de Vila-real i que no hi haja retards en les obres”.

Així li l’ha traslladat el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, al regidor de Territori i Mobilitat Urbana de l’Ajuntament de Vila-real, Emili M. Obiol, durant la reunió que han mantingut per a abordar els problemes de inundabilitat que “s’han conegut ara” en l’enllaç amb la N-340. En anteriors declaracions, l’alcalde, José Benlloch, va assegurar que era un problema menor, i que la preocupació real del Ministeri era la pròpia rotonda.

Així, el director general ha assegurat que la Generalitat continuarà amb el projecte inicial de la Ronda Sud-oest mentre es realitzen les gestions oportunes per a donar una solució a la connexió amb la nacional i que açò no retarde el projecte ni les obres. Per la seua banda, l’Ajuntament ha traslladat el seu compromís de donar una solució als problemes de inundabilitat.

En aquest sentit, Domingo ha reiterat la “aposta ferma de la Generalitat Valenciana per les obres de la Ronda Sud-oest, un projecte que l’anterior govern valencià va tenir paralitzat més de nou anys”.

“Volem fer realitat aquest projecte” ha indicat Domingo abans de recordar que tant María José Salvador com el president Ximo Puig han reiterat en diverses ocasions que la Generalitat “està compromesa amb la Ronda Sud-oest per a començar les obres com més prompte millor i millorar l’accessibilitat i vertebració de la ciutat i eliminarà els tràfics de pas pesats que actualment han de travessar els seus carrers”.

Problemes d’inundabilitat

Cal recordar que “la redacció del projecte de la Ronda Sud-oest està molt avançada però han sorgit problemes d’inundabilitat la magnitud dels quals es desconeixien a l’inici”. Els tècnics han tingut coneixement ara d’un Estudi d’ inundabilitat de l’Ajuntament en la zona oest de Vila-real que “evidencia les dificultats de realitzar qualsevol actuació en el punt on se situa el nus de connexió amb la N-340 com a conseqüència de les aportacions del Barranc de Ràtils i altres llits menors” ha puntualitzat.

Una vegada estudiat l’informe, “suposa un greu problema perquè siga el que siga la solució de connexió adoptada existeixen serioses dificultats perquè la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, el Ministeri o el propi Ajuntament aproven l’execució de l’obra per l’afecció a zones inundables”.

Per açò, la Generalitat considera que és “necessari avançar sense demora en el projecte i executar la Ronda Sud-oest en la seua concepció inicial que no presenta cap discrepància amb Foment al no precisar d’una nova connexió amb la N-340 ni problemes d’inundabilitat. Mentre, es resolen els problemes de la connexió amb la N-340, que es gestionaria al mateix temps “però evitant que els seus retards pogueren afectar al projecte de la Ronda Sud-oest”.

Emilio Obiol: “Entenent les greus dificultats econòmiques de la Generalitat, renunciem fins i tot al projecte original, amb dos carrils per sentit”

Obiol per la seua banda ha destaca la voluntat d’ambdues administracions per resoldre les dificultats en la carretera, inclosa en els pressupostos autonòmics de 2018 després d’anys de bloqueig i abandó.

“La reunió ha sigut positiva, encara que és evident que segueixen havent-hi problemes tècnics que anem a abordar, valorant totes les opcions, per a resoldre’ls com més prompte millor i que Vila-real i la comarca de la Plana Baixa compten amb la infraestructura que mereixen per a garantir la viabilitat i el futur d’aquesta terra”, assenyala Obiol. “La responsabilitat d’executar el projecte recau en la Conselleria i la nostra voluntat és treballar perquè, entre tots, la ronda Sud-oest puga ser una realitat com més prompte millor i amb totes les garanties, tal com s’ha compromès en reiterades ocasions el Govern autonòmic”, valora l’edil. En aquesta línia, Obiol recorda que l’Ajuntament va posar a la disposició de la Conselleria els terrenys necessaris per a construir la infraestructura, “després d’un procés molt llarg, dur i costós que ens va costar a les arques municipals més de cinc milions d’euros”. “Entenent les greus dificultats econòmiques de la Generalitat, renunciem fins i tot al projecte original, amb dos carrils per sentit, i finalment enguany hem aconseguit, amb el compromís de la Conselleria, la dotació econòmica necessària per a fer-la realitat. Confiem que el departament autonòmic sàpia donar amb la solució com més prompte millor a una problemàtica que no pot seguir bloquejant per més temps una carretera necessària, urgent i merescuda, després de tants anys”, detalla Obiol.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací