Els socorristes de Benicàssim continuen denunciant “irregularitats” en el material i en els contractes laborals

El portaveu dels socorristes ha assegurat: "ens van amenaçar amb prendre accions legals, per la qual cosa ens neguem a treballar amb aqueixes condicions”

1099

El portaveu dels socorristes ha assegurat: “ens van amenaçar amb prendre accions legals, per la qual cosa ens neguem a treballar amb aqueixes condicions”

Les platges de Benicàssim han gaudit aquesta última setmana de tota classe d’emocions, tenint en compte el festival del *Rototom, que reuneix un gran conjunt de persones a nivell internacional. No obstant això, també les seues platges van ser testimonis de la renúncia d’un total de “nou socorristes”, segons fonts dels socorristes afectats. El motiu ha sigut per falta de material i també, per “faltes de contracte i una hora extra que no ens pagaven”, explica el portaveu dels socorristes mentre també matisa que des d’ahir “ja no es fa aqueixa hora”. El portaveu dels socorristes també ha volgut traslladar les seues inquietuds davant tota classe de “irregularitats”, i insisteix: “Els caps de l’empresa ens van dir que estàvem jugant amb la vida dels altres, però no és cert, són ells els qui ho estan fent”. 

Tàrsila Galdón/Actualitat Diària

La vaga estava prevista per al mateix dia en què començava el festival del Rototom, de fet, el portaveu dels socorristes assegura que ja havien enviat la carta “4 o 5 dies abans”. Per part seua, l’empresa ja havia informat amb anterioritat a aquest diario que desconeixien la convocatòria de la vaga. Aqueix mateix dia els socorristes es van reunir per a la reunió matinal i, segons el portaveu dels socorristes: “també van aparéixer els encarregats de l’empresa”.

El portaveu dels socorristes informa que els van amenaçar amb prendre “accions legals, per la qual cosa nou de nosaltres renunciem perquè ens negàvem a treballar amb aqueixes condicions”. Així doncs, una vegada van renunciar, fonts dels socorristes implicats asseguren que durant hora i mitja les platges van estar sense vigilància.

L’Ajuntament de Benicàssim va realitzar aqueix mateix matí una ronda de vigilància per a comprovar que tot estava en ordre i en efecte, ho estava. Davant aquesta informació, el portaveu dels socorristes ha explicat que en el contracte existeix una clàusula en el qual dicta que l’empresa pot distribuir sense previ avís entre les platges de la seua concessió.

Segons informacions anteriors, l’empresa té platges a Oropesa, Castelló, Peníscola i Cabanes: “Clar, quan renunciem, l’empresa va cobrir els nostres llocs amb socorristes d’altres llocs, per això l’informe policial va eixir bé”, manté el seu portaveu mentre *inisite que les platges van estar hora i mitja sense vigilància.

D’altra banda, els socorristes continuen explicant que en cap moment la plantilla ha tingut cap “plus” per ser el Rototom. En el seu comunicat oficial, l’Ajuntament de la localitat ha mantingut que “en tindre lloc el festival Rototom Sunsplash, el servei a les platges ha sumat dos socorristes perquè la seguretat de tots és una màxima”. No obstant això, el portaveu dels socorristes assegura que sempre “hem sigut 24 socorristes, sumant entre ells als dos patrons, i de forma separada: un cap de platja, un DUE i un tècnic sanitari”.

Les imatges mostrades han sigut facilitades per fonts dels socorristes. Les fonts asseguren que el 28 de juliol tenien exactament el mateix número de personal que el dia 17 d’agost, és a dir, un dia després de l’inici del festival del Rototom. Els rectangles negres representen les 24 persones del personal de socorrisme, que per respecte a les fonts, s’ha procedit a no mostrar els seus noms.

Fuentes dels socorristes continuen denunciant falta de material: “S’estan posant ara les piles perquè s’ha fet mediàtic i en la part visual tracten d’aparentar”, assegura el seu portaveu davant l’informe policial que assegura que els socorristes disposaven de crema solar, xiulet, ulleres de sol, un ‘walkie’ per socorrista, llandes de rescat i uniforme de treball. A més, en aquest informe també es va constatar que les torres disposaren d’ombrel·la i una motxilla amb farmaciola i prismàtics.

Malgrat tot, fonts dels socorristes continuen denunciant: “Només teníem un uniforme per a tot l’estiu, i ni vestit de bany: teníem uns pantalons de xandall, que tarda 4 o 5 hores a assecar-se”, informa el portaveu. També esmenta el tema dels walkies: “Són molt fàcils de trencar i no són impermeables, a la mínima que es trenque no pots comunicar-te amb central”, manté.

“Si haguera passat alguna cosa, no ens haguérem pogut comunicar amb central, molts es van comprar el seu propi walkie”, assegura el portaveu dels socorristes. Entre aquestes denúncies, els socorristes també mostren preocupació per les embarcacions. El portaveu dels socorristes ha informat que tenen dos: una pròxima al ‘Pirulí’ i una altra en la Torrassa. “La primera està bé, però la segona és molt xicoteta i té el motor molt pesat”.

“Tenim ordre que aqueixa embarcació només pot eixir en bandera verda, perquè és veritat que és molt perillosa”, es mostra exasperat el socorrista i prossegueix: “Quan més treball tenim és en bandera roja o groga: Què passa si tenim un rescat?”. El socorrista es lamenta que entre anar del Pirulí a la Torrassa ja es tarden uns deu minuts, realitzar la maniobra de rescat, quatre o cinc i després, han de portar a la persona a terra ferma i començar al reanimació cardiopulmonar (RCP).

“20 minutos a dur a terme tot el rescat: si una persona passa 10 minuts de parada cardiorespiratòria, té un 2% de possibilitats que viva”, continua explicant el portaveu dels socorristes i continua: “L’ideal seria que l’embarcació arribara en 4 minuts, es realitzara el rescat i tardar 7 o 8 minuts per a poder practicar la *RCP”. Davant aquestes noves informacions, aquest periòdic ha intentat posar-se en contacte amb l’empresa sense èxit.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací