Bankia destina 765 milions d’euros a empreses de la Comunitat Valenciana en la seua activitat de comerç exterior

El finançament d'exportacions i importacions va pujar un 5%, i els avals i crèdits documentaris ho va fer un 15%. Compta amb un ampli catàleg de productes i serveis per a la internacionalització de companyies

814

El finançament d’exportacions i importacions va pujar un 5%, i els avals i crèdits documentaris ho va fer un 15%

Compta amb un ampli catàleg de productes i serveis per a la internacionalització de companyies

Actualitat Diària

Bankia va concedir un total de 6.953 milions d’euros per a donar suport financerament l’activitat de comerç exterior de les empreses espanyoles durant el primer semestre de 2019. Aquesta quantia suposa un creixement del 7% respecte als 6.497 milions atorgats en el mateix període de l’any anterior.

L’increment d’activitat en comerç exterior també es va reflectir en un augment del nombre d’operacions, que van totalitzar 130.761 formalitzacions, la qual cosa va significar un avanç del 8,3%.

Les dues vies en les quals es va concretar el suport financer de Bankia al comerç exterior són el finançament d’exportacions i importacions pròpiament dita, i els avals i crèdits documentaris emesos i rebuts a favor o per ordre de les empreses, instruments fonamentals per a facilitar que les companyies espanyoles puguen licitar i desenvolupar projectes en l’àmbit internacional.

L’activitat de finançament d’exportacions i importacions a empreses es va accelerar a un ritme del 5% en el període, en passar de 5.169 a 5.427 milions d’euros.

A més, Bankia va atorgar avals internacionals i crèdits documentaris a favor o per ordre d’empreses per prop de 1.526 milions d’euros al llarg del primer semestre de l’any, la qual cosa va suposar un creixement del 15% respecte a les xifres dels primers sis mesos de 2018.

Per comunitats autònomes, Bankia va concedir durant els sis primers mesos de l’any 2.985 milions d’euros a les empreses de la Comunitat de Madrid per a donar suport financerament les seues activitats de comerç exterior, la qual cosa suposa un increment del 7,4% interanual.

Li van seguir les empreses radicades a Catalunya i a la Comunitat Valenciana, amb uns volums atorgats de 1.053 i 765 milions d’euros, respectivament. També va destacar el suport prestat a les empreses del País Basc, amb 407 milions; Andalusia, amb 378; i Galícia, amb 229 milions.

Entre la resta de les comunitats en les quals Bankia compta amb una forta presència sobreïxen Murcia, amb 230 milions d’euros de suport al seu teixit empresarial per a comerç exterior, i Castella i Lleó, amb 171 milions d’euros.

Per part seua, a Castella-la Manxa la quantia va aconseguir els 120 milions d’euros, a Astúries i Canàries la xifra va ser de 103 milions d’euros, i a Balears es va situar en 49 milions d’euros.

Serveis i productes especialitzats en comerç exterior

Bankia compta amb un ampli catàleg de productes i serveis per a les empreses que desenvolupen part o tot el seu negoci en l’exterior. El banc posa a la seua disposició diferents mitjans de pagament en una gran cistella de divises per a facilitar les seues compres i vendes en l’exterior, com els crèdits documentaris i les remeses documentàries.

Per a finançar el circulant a curt termini per les seues compres i vendes en l’exterior, el banc ofereix, entre altres, plantejaments com el confirming, el factoring o el forfaiting internacionals.

A més, l’entitat compta amb diversos productes de finançament estructurats, com el ‘Crèdit Comprador’ o el ‘Crèdit Subministrador’, per a finançar les seues inversions o el desenvolupament a mitjà i llarg termini dels projectes pels quals liciten fora d’Espanya.

Per a aquests objectius, Bankia desenvolupa una atenció personalitzada a través de les seues més de trenta especialistes en comerç exterior distribuïts per tota la seua xarxa comercial, així com una ‘Línia Experta Comex’ d’atenció directa telefònica o via internet, exclusiva per a atendre les consultes i operativa dels clients en comerç exterior, entre altres iniciatives.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací