La façana de l’Auditori de Vila-real es converteix en un focus d’experimentació d’un innovador sistema anti-orins d’animals

Innovació i la Fundació Globalis impulsen diverses proves pilot per a millorar el manteniment del mobiliari urbà de mà d'empreses locals

1801

Innovació, en coordinació amb la Fundació Globalis, impulsa diverses proves pilot per a millorar el manteniment del mobiliari urbà. En la primera fase del tractament s’ha utilitzat un líquid netejador i posteriorment s’ha emprat una pintura incolora amb propietats impermeables contra els orins, efectiva contra la humitat, l’aigua i la neu. Així mateix, aquest producte permet la transpiració del vapor d’aigua des de l’interior de la façana a l’exterior, és fungicida i algicida. L’actuació l’ha realitzat una empresa local sòcia de la Fundació Globalis.




 

ActualitatDiària 

La ciutat de Vila-real s’està convertint en un autèntic Living-Lab, o banc de proves reals, en el qual experimentar amb nous productes i materials per a seguir millorant l’estat de les àrees públiques i el mobiliari urbà. En aquesta ocasió, la iniciativa podria donar resposta, si fructifica, a un dels problemes que més afligeixen a la ciutadania, els orins dels animals.

La Regidoria d’Innovació de Vila-real, en coordinació amb la Fundació Globalis, i amb la col·laboració de les regidories de Serveis Públics i Cultura, han facilitat la realització de diverses proves pilot amb un innovador sistema contra els orines d’animals en façanes i espais públics. Un dels edificis on s’ha aplicat el producte ha sigut l’Auditori Municipal. En la primera fase del tractament s’ha utilitzat un líquid netejador i posteriorment s’ha emprat una pintura incolora amb propietats impermeables contra els orins, que també és efectiva contra la humitat, l’aigua i la neu. Així mateix, aquest producte permet la transpiració del vapor d’aigua des de l’interior de la façana a l’exterior, és fungicida i algicida, per la qual cosa evita la formació de fongs i algues, al mateix temps que resisteix els rajos solars i evita l’aparició de taques de sal en la superfície, per la qual cosa incrementa la resistència a l’erosió de les parets on s’aplica.

També s’ha fet una prova pilot –amb una garantia de cinc anys- en un dels pals que subjecten els tendals que s’instal·len per a fer ombra durant les festes patronals en l’avinguda de la Murà. En aquest cas, el sistema és molt similar, ja que consta de l’aplicació d’un recobriment d’alt espessor amb gran resistència química i mecànica especial per a la protecció d’orines en elements metàl·lics urbans, com poden ser fanals o papereres, que evita que els àcids de l’orí corroïsquen el mobiliari.

D’altra banda, i també com a prova pilot, s’ha procedit a l’eliminació de grafits en la pedra de la façana de l’Auditori, per a la qual cosa s’ha utilitzat una pintura especial que també es pot utilitzar en tot tipus de mobiliari. L’actuació l’ha realitzat una empresa local sòcia de la Fundació Globalis.

La regidora d’Innovació, Mónica Mañas, explica que l’objectiu és “coordinar els elements bàsics de la innovació per a fer de Vila-real una ciutat molt més pròspera i millorar la qualitat de vida dels ciutadans”. En aquest sentit, destaca la utilització dels recursos de l’Administració i el coneixement de la universitat –amb la implicació de la Càtedra Ceràmica- per a “resoldre les necessitats o millores de la societat a través de l’empresa local”. “El fet de realitzar aquestes proves en els nostres espais i elements públics permetran convertir a Vila-real en un Living Lab del qual eixiran nous sistemes a implementar en el dia a dia de la ciutat”, assegura, al mateix temps que destaca que aquests innovadors projectes “també arribaran a altres ajuntaments a través de Globalis, oferint també un impuls econòmic a les empreses creadores”.

Per a Mañas, a més d’oferir noves oportunitats a xicotetes empreses, aquesta iniciativa “serveix per a donar resposta als problemes que plantegen els ciutadans, establint una línia de col·laboració entre societat, empresa i Administració, sense oblidar la implicació del sector del coneixement, amb la Càtedra Ceràmica”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací