Set col·legis de les comarques de Castelló oferiran desdejunis saludables gratuïts fins a final de curs

279

Aquest programa pilot es desenvolupa fins a final d’aquest curs en 42 escoles al llarg del territori valencià

Actualitat Diària

La consellera d’Educació, Cultura i EsportRaquel Tamarit, ha visitat el CEIP San Roque d’Alacant, una de les cinc escoles de la ciutat on s’implanta el programa experimental ‘Alimentació saludable i sostenible’. Aquest programa pilot es desenvolupa fins a final d’aquest curs en 42 escoles al llarg del territori valencià a partir de aquest dimecres, quan ha sigut publicat en el DOGV. Són 20 col·legis de les comarques d’Alacant, que rebran 170.500 euros per a desenvolupar el programa; 7 escoles de les comarques de Castelló, que compten amb una dotació de 62.000 euros, i 15 centres educatius de les comarques de València, on la inversió és de 116.250 euros.

La consellera ha estat acompanyada per l’equip directiu del centre i ha fet un recorregut per tal de conéixer de primera mà l’organització que s’està duent a terme per part de la comunitat educativa del CEIP San Roque per a desenvolupar el programa fins a final de curs.

L’objectiu d’aquesta iniciativa experimental és introduir hàbits saludables en tot l’alumnat i el programa inclou tant activitats de foment i sensibilització d’alimentació saludable i sostenible com la implantació d’un servei gratuït de desdejunis saludables com a exemple d’aquest tipus de dieta. Per a la implantació pilot, la Conselleria hi destina 348.750 euros.

Pel que fa a la sensibilització en la millora dels hàbits alimentaris, s’apliquen els patrons de la dieta mediterrània, associada a productes de proximitat i de temporada. Així mateix, també aspira a formar en matèria de reducció del desaprofitament d’aliments, dels residus i de la petjada ecològica.

Els 42 centres que experimentaran el programa s’han escollit tenint en compte la situació socioeconòmica de l’alumnat matriculat, participar en el programa PROA+ i la disponibilitat del centre per a oferir aquest programa pilot.

Els desdejunis saludables gratuïts

L’alumnat participant de cada escola accedirà a un desdejuni saludable que inclourà fruita fresca de temporada, pa integral i cereals sense sucres ni edulcorants artificials afegits, a més de llet o productes lactis o begudes vegetals i els seus derivats, també sense sucres ni edulcorants artificials afegits.

En l’elaboració dels menús, com a mínim un 15 % dels aliments hauran de procedir de l’agricultura ecològica. A més, les fruites, verdures i hortalisses hauran de ser fresques i de temporada almenys en un 50 % del pes del menú, i s’adquiriran a productors de proximitat.

També es potencia la reducció del desaprofitament i aprofitament d’aliments. Per això, els operadors que gestionen els serveis i el centre educatiu han d’actuar de manera preventiva per a evitar el desaprofitament alimentari en totes les fases del servei.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací