Segorbe decideix cancel·lar la setmana taurina a causa de la crisi sanitària

728

L’Entrada de Bous de Segorbe, el Concurs de Ramaderies i tots els actes previstos per a aqueixa setmana no se celebraran

Actualitat Diària

Després de la reunió celebrada hui entre l’alcaldessa, Mª Carmen Climent, i el Regidor de Bous, Nacho Cantó, amb la Comissió de Bous, representants de les penyes taurines i l’Associació de Caballistes, s’ha decidit cancel·lar els actes que s’engloben dins de la setmana de l’Entrada de Bous i Cavalls. En funció de les circumstàncies, l’Ajuntament, juntament amb els col·lectius implicats, estudiarà noves fórmules per a programar esdeveniments de promoció de les nostres festes que impulsen l’economia local, sempre seguint les directrius que marque Sanitat.

La pandèmia del coronavirus ha obligat a prendre difícils decisions i a adaptar-se a les noves circumstàncies. Enguany s’ha decidit suspendre la setmana taurina, en funció de les directrius sanitàries actuals i amb el consens de les entitats implicades. L’alcaldessa de Segorbe, Mª Carmen Climent, i el Regidor de Festejos Taurins, Nacho Cantó, s’han reunit amb la Comissió de Bous, l’Associació de Caballistes i representants de la Penya Cultural Taurina, Molt d’Art, La Desencajoná, Els Vitorinos i l’Associació de Emboladors per a parlar sobre la situació de la setmana taurina.

Hui dia, se suspenen les festes dels bous tal com les coneixem. L’Entrada de Bous de Segorbe, el Concurs de Ramaderies i tots els actes previstos per a aqueixa setmana no se celebraran aquest any de la manera tradicional. Tots els col·lectius taurins han afirmat que “el primer és vetlar per la salut dels segorbins. Entenem que en aquesta situació no es pot realitzar la nostra setmana taurina”. També s’ha acordat que l’actual Comissió de Bous continue un any més i organitze les festes de 2021.

Després d’aquesta reunió, s’ha celebrat la Junta de Portaveus als quals se’ls ha informat d’aquesta suspensió. Un pas més per a aclarir la situació de les festes de Segorbe. Després de la reunió amb les reines i amb els col·lectius taurins, com a la situació sanitària ho permeta, tindrà lloc la reunió amb les entitats implicades en les festes patronals de Segorbe.

L’Ajuntament està treballant per a, en funció de la situació sanitària, programar diferents activitats culturals i taurines que impulsen l’economia local. El Consistori agraeix a tots els segorbins i col·lectius participants la seua comprensió. “Conforme avanç la situació, ens adaptarem i buscarem noves fórmules que es puguen implantar seguint les directrius sanitàries que es fixen a cada moment”, explica Nacho Cantó. “Per aqueix motiu, és important mantindre les partides pressupostàries de les festes. L’Ajuntament estudiarà les possibilitats i destinarà aqueixos diners a actes alternatius que es puguen celebrar segons les directrius sanitàries. Perquè en aquesta situació tan canviant, l’equip de govern és i ha de ser flexible i àgil per a adaptar-se com més de pressa millor a les circumstàncies i així reactivar l’economia de Segorbe”, afirma l’Alcaldessa, Mª Carmen Climent.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací