Peníscola prepara les seues platges per a una pròxima obertura quan la província entre en Fase 2

705

Per al control d’aforaments i accessos el consistori valora la possibilitat d’incorporar solucions tecnològiques a aquesta comesa

Actualitat Diària

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha convocat hui una reunió tècnica en la qual s’han avaluat les indicacions que la Generalitat Valenciana va compartir ahir tard amb els ajuntaments sobre la seguretat a les platges, després de la pandèmia del Covid19.

El document presentat inclou recomanacions en matèria de seguretat, neteja, controls d’aforament, accessos o socorrisme.

En la trobada, que ha tingut lloc aquest mateix matí, els tècnics de les àrees de Medi Ambient, Urbanisme, Turisme i Serveis, així com la Prefectura de la Policia Local, han aclarit dubtes i fixat criteris al costat dels edils de les àrees de Turisme i Serveis, amb l’objectiu de començar ja la redacció del Pla de Contingència que la Generalitat sol·licita a les entitats locals.

Durant el matí s’ha fet també una visita a la Platja Nord de la ciutat, la platja urbana de major extensió, amb quasi 6 km de longitud, en la qual s’han pogut comprovar la distribució d’espais que des de la Generalitat es proposa perquè el trànsit de passejants i banyistes siga segur.

L’alcalde, després d’avaluar les diferents opcions amb l’equip tècnic, ha comunicat la voluntat d’obrir les platges quan el Govern autoritze el passe a la fase 2, moment en el qual les normes, que l’executiu central proposa per a la desescalada, ja el contempla.

Això significa que dilluns que ve les platges peniscolanes podrien estar ja obertes al bany.

“Per a això hem de fer el que des de la resta d’administracions no han fet, afanyar-nos; hem tingut les indicacions a menys d’una setmana de la possible obertura, així que treballarem contrarellotge perquè s’òbriguen les platges amb els indispensables serveis de neteja i salvament, que anirem ampliant a mesura que avancen les setmanes” ha explicat el primer edil, “tenint en compte que en aquests primers dies l’afluència a les platges i la seua ocupació serà presumiblement baixa per les restriccions en matèria de mobilitat”.

Quant als serveis i mobiliari en platges el *munícipe ha sigut també molt clar “la Generalitat ha de facilitar la reposició de llavapeus i passarel·les, que són de la seua competència, així que confiem que es procedisca a això en aquests pròxims dies”.

Pel que respecta a la possible parcel·lació del litoral que s’ha anunciat per part d’altres destinacions, l’alcalde ha sigut molt clar, “estem compromesos amb el compliment de les recomanacions de les autoritats sanitàries, comptem amb més de mig milió de metres quadrats de platges urbanes amb al voltant de 70 accessos, que facilitaran, sense necessitat de barreres físiques, que els usuaris i banyistes puguen acudir a les platges de Peníscola amb seguretat i amb la màxima normalitat possible” ha explicat.

Per al control d’aforaments i accessos el consistori valora la possibilitat d’incorporar solucions tecnològiques a aquesta comesa i ha anunciat ja la voluntat de reforçar la informació als usuaris, tant per part de senyalització, com per part d’un equip d’informadors en via pública, que estaran formats en hospitalitat i en la normativa aplicable a l’ús i gaudi de les platges en condicions de seguretat.

L’alcalde ha anunciat per a demà una trobada de coordinació, per a la possible entrada en la fase 2, amb els comandaments policials; així com una trobada per a establir el cronograma d’implantació del servei de salvament i socorrisme, amb l’objectiu de presentar-lo a l’òrgan gestor de platges previst per al divendres d’aquesta mateixa setmana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací