Educació es reuneix amb l’Ajuntament de Castelló per abordar la segona fase del pla Edificant a la ciutat

747

Garcia i Mezquita avaluen les actuacions necessàries en cinc nous centres, per als quals tramitaran la delegació de competències

Actualitat Diària

El director general d’Infraestructures EscolarsVíctor Garcia, i el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, s’han reunit per tal d’estudiar les necessitats dels centres que entrarien la segona fase d’Edificant. Per als cinc espais, el consistori haurà de demanar la delegació de competències, un tràmit que se sumarà a les tres ja demanades per als centres inclosos en la primera fase.

D’aquesta manera, la ciutat avançarà en la remodelació i construcció de noves infraestructures educatives per tal d’arribar «a tots els centres que ho necessiten, sempre segons un calendari que prioritzarà aquells en els quals les obres són més urgents», ha confirmat Mezquita.

Segons el director general d’Infraestructures Escolars, “és important el treball coordinat amb els ajuntaments i en el cas de Castell, respecte als primers centres que han entrat en Edificant, les tramitacions del consistori estan ja en marxa amb els fons que els hem assignat”. Garcia també ha confirmat que “ara s’iniciaran noves peticions per part de la Regidoria d’Educació per tal d’adherir noves actuacions dins d’Edificant”.

Així doncs, tal com han explicat en finalitzar la reunió, els centres que entraran en aquesta segona fase seran els CEIP Sant Agustí, Bisbe Climent, Mestre Artero, Antonio Armelles i Cervantes. En aquest últim en concret, hi ha prevista una actuació per tal de millorar la coberta, de la qual ja ha estat informada la comunitat educativa.

Aquests centres se sumen així als tres per als qual ja té delegades les competències el consistori: Vicent Marçà, Herrero i Elcano. Per als dos primers, la regidoria d’Educació ja ha adjudicat la redacció del projecte d’obres i està previst que es licite l’estudi de l’últim durant els pròxims mesos.

Cal recordar que Educació de la Generalitat aporta els fons econòmics i que l’ajuntament realitza els tràmits de les obres. Per a tal finalitat, el departament del conseller Vicent Marzà ha adjudicat ja 15,2 milions d’euros per a la nova construcció de les tres escoles esmentades. esmentats. En concret la construcció nova del CEIP Vicent Marçà, Elcano i l’Herrero. A més, de forma imminent es delegaran les competències en l’Ajuntament de Castelló i s’adjudicaran els fons per part d’Educació de la Generalitat per a la nova construcció del CEIP Mestre Canós.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací