Seat explica els sis avantatges de conduir un cotxe 100% elèctric

979

Actualitat Diària

Ni CO2 ni partícules contaminants en l’atmosfera. La sostenibilitat pot ser la raó principal per a conduir un cotxe 100% elèctric, però ni molt menys l’única. A més dels beneficis per al planeta, hi ha també uns altres per al conductor. “Posar-se al volant d’un elèctric en les grans ciutats suposa un gran estalvi de temps i de diners”, assegura Carlos de Luis, responsable de mobilitat elèctrica en Relacions Institucionals del Grup Volkswagen. Ho comprovem a Madrid, a bord del SEAT Mii electric.

1. Adéu embossos. Poder esquivar les habituals retencions és un dels incentius amb els quals cada vegada més ajuntaments premien als usuaris del cotxe elèctric. En moltes ciutats europees se’ls permet circular pel carril bus. Un cas realment notori és el de Madrid, on es pot anar per un carril especialment reservat per a vehicles que vagen plens o per a híbrids i elèctrics, encara que circulen amb un sol ocupant. “Vivint als afores, gràcies a aquesta mesura, t’estalvies uns 30 minuts al dia en anar i tornar del treball. Per a molts usuaris és la raó fonamental per la qual han optat per un elèctric” , explica de Luis.

2. Estacionar fàcilment. L’altre gran repte diari dels conductors en la immensa majoria de les ciutats és trobar aparcament. Per això, cada vegada hi ha més municipis que ofereixen facilitats als conductors de vehicles elèctrics, com a places reservades amb descomptes o gratuïtes, com de nou en el cas de Madrid. “Puc estacionar en zona blava i verd sense pagar un cèntim i sense límit de temps. Ni tan sols fa falta passar pel parquímetre per a traure el tiquet”, assegura de Luis.

3. Accés al cor de les ciutats. Quasi 300 ciutats europees compten amb zones de baixes emissions. I va en augment. La llei espanyola de canvi climàtic, per exemple, insta a obligar a tots els municipis de més de 50.000 habitants a crear zones de baixes emissions, i restriccionesal trànsit amb més emissions, abans de l’any 2023. Per a Carlos de Luis és evident: “El vehicle elèctric és la solució a les restriccions a les ciutats. Jo solc tindre moltes reunions a Madrid Central i amb el SEAT Mii electric és possible acudir de porta a porta”.

4. Carregant i en marxa. A Europa ja hi ha més de 150.000 punts públics de recàrrega. “És només el principi- assegura de Luis- les administracions ja han pres consciència que han de facilitar la creació d’infraestructura de recàrrega pública, així com incentivar-la instal·lació de punts de recàrrega en les llars i empreses”.

A més, hotels, restaurants i centres comercials ofereixen places amb recàrrega com a cortesia per als clients. “Així per exemple, mentre compre, puc carregar gratis el que he gastat per a anar fins allí”, afig. Amb l’App de SEAT, és possible conéixer a distància a través del mòbil el nivell de bateria en tot moment.

5. Més lluny, per menys. Al seu torn, els vehicles elèctrics cada vegada disposen d’una major autonomia. El Mii electric pot arribar a fer fins a 350km en conducció urbana. “Amb la distància que recórrec en la meua rutina habitual, podria desplaçar-me diversos dies sense recarregar, però com a recàrrec cada nit en el garatge, el nivell de la bateria mai em preocupa” explica.

D’altra banda, la despesa en consum és sensiblement inferior en un cotxe elèctric. I a això se li suma que no necessita tant de manteniment. “A priori la compra d’un elèctric és més cara, però si calcules totes les despeses durant la vida del vehicle, ix a compte”, manté de Luis.

6. Ajudes a la compra, menys imposats. L’objectiu de SEAT és democratitzar la mobilitat elèctrica amb vehicles assequibles com el Mii electric. No obstant això, el cotxe elèctric en general encara és més car que el de combustió, per això són clau les ajudes directes a la seua compra que van dels 3.000 als 5.000 euros, depenent del país. D’altra banda, existeixen bonificacions en les diferents taxes. Per exemple a Espanya, un 75% en l’impost de circulació en nombrosos municipis, a Portugal, els propietaris d’un elèctric estan totalment exempts d’aquesta taxa i de la de registre i a Gran Bretanya no paguen el cànon per congestió.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací