Santa Magdalena dóna llum verda al Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals

763

Haurà de ser aprovat definitivament per part de Conselleria i estableix la inversió que, a 15 anys, s’hauria de fer en el municipi amb un pressupost de 1,4 milions

Actualitat Diària

El ple de l’Ajuntament de Santa Magdalena ha donat el seu vistiplau al Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals, elaborat per l’enginyer tècnic forestal, Juan Manuel Batiste Marzal, un pla que ara haurà de ser aprovat definitivament per part de la conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi climàtic i Desenvolupament Rural.

Sergio Bou, alcalde de Santa Magdalena, ha explicat que el consistori es va acollir l’any passat a una subvenció per a la redacció del Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals, una ajuda que li va ser concedida per part de la Generalitat i que ha suposat que el 80% de les despeses de redacció del citat Pla han sigut costejades per l’administració autonòmica. El cost total de la redacció ha sigut  de 3.811 €.

El Pla Local de Prevenció d’Incendis, inclou el Pla Local de Cremes i estableix la inversió que, a 15 anys, s’hauria de fer en el municipi en matèria de prevenció d’incendis. En aquest sentit, s’estableix un pressupost d’1.400.000 € , repartits en 15 anys i l’aportació municipal  seria d’un 3%, el 95%, correspondria a altres administracions com la Diputació i la Generalitat i el 2% restant als propietaris de grans superfícies de terreny.

“En el pla s’estableixen les senderes, els tallafocs, les àrees en les quals es pot cremar i en les quals no, la neteja de camins, en definitiva, res que no estiguem ja fent, però que ara estarà reflectit en un Pla, que a més té la validesa de 15 anys”, ha explicat Sergio Bou, alcalde de Santa Magdalena.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací