Sanitat vacunarà esta setmana a 25.000 persones grans depenents i als majors de 90 anys

426

Actualitat Diària

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst vacunar aquesta setmana a un total de 25.000 persones grans dependents no institucionalitzades i a persones majors de 90 anys. Es compleix així amb l’estratègia de vacunació enfront de la COVID-19 a Espanya definida en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, en el qual estan representades la Comunitat Valenciana i la resta d’autonomies.

Tant les persones que necessiten intenses mesures de suport i no estan institucionalitzades com aquelles majors de 90 anys s’incardinen, per la seva vulnerabilitat, en els grups prioritaris de vacunació definits en l’estratègia coordinada entre el Ministeri i les comunitats.

Al costat d’elles estan els i les professionals de l’odontologia, higiene dental i un altre personal sanitari que atén pacients sense màscara i durant un temps superior a 15 minuts. Per a aquests últims professionals i per a les mútues, se subministraran un total de 7.500 dosi aquesta setmana.

A més d’iniciar la vacunació en grans dependents no institucionalitzats, majors de 90 anys i odontòlegs i odontòlogues, aquesta setmana està previst que continuï la vacunació de les persones incloses en altres grups prioritaris que van començar abans el procés.

És el cas de residents i personal de centres de persones majors i d’atenció a grans dependents institucionalitzats que ja han rebut una primera dosi de la vacuna o que tenen pendents les dues perquè estan contagiades, hospitalitzades, han estat en quarantena, aïllament o són noves incorporacions laborals o residencials. En les residències s’administraran aproximadament 3.000 dosi aquesta setmana i en els centres de dia altres 14.500.

També hi ha reservades 15.000 dosi més de la vacuna contra la COVID-19 per a professionals de la sanitat pública i privada pendents d’immunitzar totalment o parcialment (mancant una dosi per a completar la pauta d’immunització plena).

Les tres vacunes autoritzades a Espanya fins al moment per a lluitar contra la COVID-19 són les de Pfizer/BioNTech, Moderna i AstraZeneca. Totes tenen nivells adequats d’eficàcia i seguretat, si bé presenten diferents característiques quant a logística i perfils de població en les quals han estat assajades.

En la Comunitat Valenciana, Pfizer es destina majoritàriament als col·lectius de persones de major edat mentre que Moderna i AstraZeneca són principalment per a personal sanitari.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací