Sanitat inicia l’obres de millora de l’eficiència energètica a l’Hospital Arnau de Vilanova

467

Actualitat Diària

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha iniciat les obres de millora de l’eficiència energètica de la instal·lació de climatització de l’Hospital Arnau de Vilanova.

Les obres consisteixen en la centralització de la producció tèrmica d’aigua i en una nova instal·lació en els serveis d’Hospital de Dia i Unitat de Cirurgia sense Ingrés.

L’actuació pretén centralitzar els equips de producció de freda/calor en una sala de màquines comuna, de nova execució, des de la qual puguin proveir-se zones de l’hospital que actualment es climatizan de manera independent, com són la Planta Baixa, el Bloc Quirúrgic, la zona d’Esterilització, l’UCI o el Servei d’Urgències.

Aquesta intervenció, que millorarà substancialment l’eficiència energètica de la instal·lació de climatització de l’hospital, està alineada amb el ‘Pla d’estalvi i eficiència energètica, foment de les energies renovables i l’autoconsum en els edificis, infraestructures i equipaments del sector públic de la Generalitat’. A més, les obres milloraran el confort tèrmic dels pacients.

La millora serà cofinançada per la Unió Europea a través dels fons FEDER de desenvolupament regional i s’emmarca dins de l’objectiu específic ‘Millorar l’eficiència energètica i reducció d’emissions de CO₂ en l’edificació i en les infraestructures i serveis públics’.

L’import d’adjudicació previst és d’1.461.677,96 euros. El termini d’execució és de 10 mesos, per la qual cosa es preveu que les obres estiguin acabades a l’octubre de 2021.

L’actuació suposarà un estalvi previst d’1.050.000 kWh anuals d’energia final, la qual cosa equival a evitar l’emissió a l’atmosfera de 253 Tn de CO₂ a l’any.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací