El pressupost de Turisme per a Castelló reforça les ajudes directes al teixit productiu

442

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat el pressupost de Turisme Comunitat Valenciana per a 2021 destinat a la província de Castelló, que serà de 19.049.000 euros i suposa un increment del 36,5% respecte al destinat en 2020.

Colomer ha destacat que “els pressupostos de Turisme per a 2021 han de comprendre el que està passant aquests moments el sector turístic i, per això, hem reforçat les ajudes directes al teixit productiu, que és una prioritat absoluta”.

També ha destacat que el pressupost ha inclòs una important partida per al ‘Bo Viatgem’, ja que “estimula la demanda interior i aquí la província de Castelló ha de jugar un paper molt important”.

A més, ha recalcat que “reforçarem l’impuls a la formació, que a partir d’enguany s’incorpora el CDT+i de Morella-els Ports i les polítiques de coneixement i tecnologia turística a la província”.

Francesc Colomer també s’ha referit als vuit plans de dinamització i governança turística que s’impulsaran en 2021 i que “ajudaran d’una manera sòlida al manteniment de les polítiques turístiques, especialment en l’àmbit rural per a combatre la caiguda demogràfica i la crisi econòmica en la geografia rural de la província de Castelló”.

Cal ressaltar que en 2021 es duran a terme accions, dins dels plans de dinamització i governança col·laborativa, amb l’Associació Intermunicipal del Peñagolosa, l’Associació de promoció turística de Terres del Maestrat Ànima Interior, l’Associació de la plana de l’Arc i amb el consorci de la Plana Baixa.

Colomer ha assenyalat que “a més d’aquestes incorporacions, continuarem treballant en 2021 amb els Plans de Dinamització del Ports, Espadán-Millars, Alt Palància i amb l’associació de Catí, Culla, Benassal i Ares del Maestrat”.

Principals projectes i actuacions

El responsable de la política turística ha desglossat els pressupostos de Turisme per a la província de Castelló en 10 grans blocs.

Així, s’ha referit a actuacions en matèria de promoció turística, que engloba tant fires com promoció i producte, així com màrqueting i producte col·laboratiu, per al que es destinaran un total de 2.210.000 euros, mantenint-se el pressupost del present exercici (+1,5%).

Per a actuacions de naturalesa publicitària, tant campanyes com noves tecnologies i I+D+i, s’incrementa també la inversió pressupostada per a 2020 (+1,72%), amb una inversió de 3.200.000 euros.

Cal destacar l’increment previst per a 2021 del 585% per a planificació, estratègia, excel·lència i sostenibilitat turística, que es preveu en 7.270.000 euros. Aquesta partida pressupostària engloba als incentius de desestacionalització per a empreses turístiques, les ajudes del programa COVID, el Bo Viatgem i el programa de qualitat i acceleració empresarial.

Per al programa de suport als municipis turístics de la Comunitat Valenciana, des d’on es gestionen les ajudes d’impuls d’imatge de destinació i d’adequació i millora de recursos, es destinarà 100.000 euros en 2021.

A més, el programa de cooperació turística, del qual depenen els plans territorials de dinamització turística i de foment de la recerca i la innovació turística, s’incrementa un 24,2%, amb una inversió pressupostada de 770.000 euros. Respecte a les infraestructures turístiques, el pressupost a Castelló serà de 2.324.000 euros.

El pla de formació turística, que inclou la formació contínua, ocupació, beques i formació ‘online’, els cursos premium i de producte gastronòmic i el manteniment i equipament dels CdT de la província, comptarà en 2021 amb una inversió d’1.320.000 euros, un 2,71% més que el present exercici.

Així mateix, en 2021 es continuarà apostant per la innovació i transferència tecnològica i per a Destinacions Turístiques Intel·ligents per a la província de Castelló, amb una inversió total de 270.000 euros, un 26% més que el pressupost de 2020.

Finalment, per a la coordinació administrativa es preveu un pressupost de l’1.585.000 euros, un 4,21% més que en 2020.

Fons de Cooperació per a Municipis Turístics

Francesc Colomer també s’ha referit a la inversió de la Generalitat en els municipis de Castelló a través del Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics que ha comptat amb l’aportació de la Diputació castellonenca.

Colomer ha recordat que, durant aquest any, la Generalitat destina 1,2 milions d’euros per als municipis de la província de Castelló, on 86 localitats es veuran beneficiades.

El Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics està dotat en 2020 amb 4,5 milions d’euros, del qual es beneficien 252 localitats de la Comunitat. Així, d’acord amb la distribució del Fons aprovada per a enguany, 86 municipis de la província de Castelló rebran aquest fons, 65 de municipis d’Alacant i 101 municipis de la província de València.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací