Sanitat confirma 15 casos més de coronavrius en la Comunitat, encara que es mantenen els tres de Castelló

586

Actualitat Diària

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha confirmat aquest matí 15 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana.

Dos d’ells s’han registrat a la província d’Alacant. El primer és el d’un home que es troba ingressat en un centre hospitalari amb pneumònia. El seu estat no revist gravetat i es desconeix, de moment, l’origen del contagi. El segon dels casos és el d’un home que també està ingressat a l’hospital amb pneumònia però el seu estat tampoc revist gravetat.

D’altra banda, a la província de València s’han detectat 13 casos positius. El primer és el d’un home que es recupera en el seu domicili i és un cas secundari, contacte d’un positiu anterior. A més, s’han conegut 12 casos positius en una residència de persones majors.

La consellera ha explicat que s’estan adoptant totes les mesures oportunes i que tots ells presenten simptomatologia lleu, per la qual cosa es recuperen en la pròpia residència.

Des de Salut Pública s’està valorant la situació case per cas, establint els contactes i adoptant les mesures indicades pel Ministeri en el protocol que va publicar divendres passat. Els casos en investigació o confirmats han de romandre en una habitació amb bona ventilació, amb bany propi i a porta tancada. A més, hauran d’evitar eixir a les zones comunes.

Per un altre altre costat, d’acord amb aqueix protocol es tanca el Centre de Dia i es restringeixen les visites. Des del departament de salut, s’està en permanent contacte amb la residència per a garantir l’assistència.

Per tant, en aquests moments tenim 63 casos actius en la Comunitat Valenciana:

· 3 a Castelló (Dos turistes italians en el Provincial i una dona a l’Hospital de Vinaròs)

· 42 a València

· 18 a Alacant

De tots aquests casos, 18 es troben ingressats i 33 es recuperen en els seus domicilis, a més dels 12 casos de la residència de majors que es troben en el propi centre.

Barceló ha anunciat també que, en aquests moments, es troben en aïllament preventiu 59 professionals sanitaris, i ha remarcat que, dels 63 casos actius hui dia, dos revisten gravetat.

S’han realitzat fins al moment un total de 1.412 proves amb resultat negatiu, i el telèfon 900 300 555 ha atés més de 8.600 crides des de la seua posada en marxa. De totes elles, un terç sol·liciten informació general i només el 7% corresponen a persones que presenten símptomes compatibles amb la malaltia i compleixen criteris clínics.

Amb l’objectiu d’oferir una millor atenció, la conselleria ha reforçat hui mateix aquest servei, que ja es va duplicar la setmana passada (passant de 10 a 20 llocs en el CICU) amb tres llocs més.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací