Sanitat anuncia que ja es pot triar entre atenció telefònica o presencial en sol·licitar cita prèvia

550

Actualitat Diària

Els centres d’Atenció Primària de la Comunitat Valenciana ja han reprès l’oferiment d’atenció presencial quan es demana cita prèvia a través de l’APP GVA+Salut, de la web de Sanitat, cridant al centre o al 961 839 000. Les agendes per a aquesta modalitat assistencial estan operatives des d’aquest dilluns en centres de salut i consultoris, segons la disponibilitat de cada professional, tant per a Medicina de Família com Infermeria, Pediatria o visites a la matrona.

La reactivació de les agendes presencials permet optar entre atenció telefònica o presencial quan es necessita acudir al primer nivell assistencial, l’Atenció Primària, i la persona sol·licita cita prèvia a través de l’APP GVA+Salut, consultar aquí, cridant al seu centre o al 961 839 000.

Per als qui acudeixen a Atenció Primària sense cita prèvia, es manté el triatge amb l’objectiu d’oferir a cada pacient els recursos més adequats a la seva necessitat com més aviat millor.

En qualsevol cas, l’objectiu és optimitzar l’assistència, prevenir massificacions en els centres d’Atenció Primària que comprometin la seguretat de professionals i pacients, així com evitar a la ciutadania desplaçaments innecessaris.

La reactivació de les agendes presencials es correlaciona amb la millora de la situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana. Si els indicadors es mantenen en nivells adequats, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s’ha marcat com a objectiu reprendre fins al 80% de l’activitat presencial durant maig, sempre en funció de la necessitat d’atenció.

Atenció Primària va atendre 36,6 milions de consultes en 2019, majoritàriament presencials i un 4% domiciliàries. Més de la meitat van ser cites en Medicina Familiar, seguides d’Infermeria (37%) i Pediatria (10%). La resta van ser visites a matrones.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací