La regidora de Cultura demana la dimissió del regidor de Ciutadans per les seues acusacions en el conflicte de la Banda

809

L’Executiva Local de Compromís mostra el seu suport a la política i la programació de Cultura durant aquesta legislatura

Actualitat Diària

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha demanat hui la dimissió al regidor de Ciudadanos, Vicente Vidal, després de les “greus acusacions que aquest ha fet en mitjans de comunicació en dir que des de la Regidoria de Cultura hem evitat que algú es presentara al procés de selecció de director o directora de la Banda Municipal de Castelló“.

Pleno Castellon CseM y Compromis 291118

D’aquesta manera, Ruiz ha exigit a Vidal que “deixe de fer acusacions que no pot provar, perquè menteix més que parla, i que òbriga el sobre que va aportar al notari i siga responsable i conseqüent amb les seues accions”.

Davant la negativa de Vidal d’obrir aquest sobre, “del qual va presumir en el plenari”, l’única realitat que hi ha és que, com ja era evident en aquell moment, “l’únic que pretenia Vidal era embrutar el procediment calumniant al govern i a mi mateixa, el qual és d’una baixesa moral molt gran”.

Ruiz ha recordat que el portaveu adjunt de Ciudadanos, Vicente Vidal, va reconéixer en un ple que havia depositat un sobre davant notari en el qual havia escrit el nom i cognoms de qui ell considerava que anava a ser el guanyador o guanyadora de l’oposició a director o directora de la Banda Municipal de Castelló.

Pleno Castellon 201218 CS

A més, la regidora ha recordat que tant Ciudadanos com el Partit Popular van afirmar l’abril de 2017 que l’equip de govern municipal havia dissenyat les bases del concurs oposició lliure a mida per a una persona en concret. Aquestes acusacions, recollides en premsa, es van fer no solament abans que es realitzaren les diferents proves de l’oposició, sinó molt abans que hi haguera algun aspirant al lloc. En aquell moment, tots dos grups de l’oposició van afirmar conéixer el nom i cognoms de qui seria el guanyador o guanyadora de la plaça.

Ruiz ha insistit que “és vergonyós que representants públics hagen posat en dubte la professionalitat dels treballadors de l’Ajuntament i de catedràtics i experts dels conservatoris valencians amb l’únic objectiu de fer mal al govern municipal”.

La regidora de Cultura ha afegit que “amb la seua obstinació de dinamitar tot el que realitza el govern municipal, han denigrat una institució tan volguda pels castellonencs i les castellonenques com és la Banda Municipal i per això, des de la Regidoria de Cultura, exigim que tant el Partit Popular com Ciudadanos es disculpen públicament i assumisquen la vergonya que significa l’ús partidista de les institucions públiques per a atacar a un adversari polític”

Compromis ejecutiva 080119

L’Executiva Local de Compromís mostra el seu suport a la política i la programació de Cultura durant aquesta legislatura

Per la seua part, Compromís per Castelló, que va celebrar en la vesprada d’ahir la reunió de la seua Comissió Executiva Local,  va acordar mostrar el seu unànime suport a la política cultural i a la programació musical que ha realitzat la regidora Verònica Ruiz durant els tres anys i mig que porta al capdavant de la Regidoria de Cultura.

Així, el secretari d’Organització de l’Executiva Local de Compromís per Castelló, Juanma Segarra, ha volgut recordar que “des del primer dia, Verònica Ruiz i el seu equip de la regidoria de Cultura han donat una bolcada a la política cultural del nostre Ajuntament i han dissenyat una programació a l’altura de la gran ciutat que és Castelló, comptant amb artistes de primer nivell tant del panorama nacional com internacional”.

Segarra ha continuat dient que “el canvi radical que ha experimentat la ciutat quant a programació musical s’ha vist traduït en una resposta massiva del públic castellonenc, que ha pogut gaudir de música de tots els estils, per a tots els públics i ha comptat tant amb estreles nacionals i internacionals com amb artistes consagrats i novells de la nostra terra”.

Des de l’Executiva Local van recordar concerts com els de Jorge Drexler, Tequila, Juan Perro, L’Habitació Roja, Kiko Veneno, Maria del Mar Bonet, Kepa Junquera, Carmen París, Pagagnini, Eli ‘Paperboy’ Reed, Ruth Baker Band o el de Tarque d’aquest pròxim dissabte, entre molts altres artistes i caps de cartell.

El secretari d’Organització de la formació valencianista ha emfatitzat que “els concerts de qualitat porten instaurats a la nostra ciutat més de 3 anys i mig, estem en el circuit de grans concerts nacionals i internacionals des de meitat de l’any 2015 encara que sembla que alguns polítics, a tenor de les seues declaracions, no s’han assabentat encara”.

En aquest sentit, i davant algunes crítiques realitzades per polítics en xarxes socials sobre la “ideologia a l’hora de programar”, Segarra ha comentat que “des de 2015 ningú en el departament de Cultura li pregunta als músics, als pintors, als escriptors i a la resta d’artistes quina ideologia tenen abans de contractar-los. Es realitza la contractació sobre la base de la seua qualitat artística i des de la Regidoria que lidera Verònica Ruiz s’ha programat per a tots els públics i els gustos. Alguns s’obstinen a fer creure als ciutadans que no s’ha programat, per exemple, flamenc. La realitat és que en 3 anys i mig s’han programat fins a 15 actuacions de flamenc pur o de flamenc fusió”.

El secretari d’Organització, Juanma Segarra, destaca que “Ruiz li ha donat una bolcada a la cultura de la ciutat comptant amb artistes de primer nivell nacionals i internacionals i programant per a tota mena de públics”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací