Renault segella una aliança amb Iberdrola per la petjada de carboni zero a les fàbriques

704

Actualitat Diària

Renault, empresa d’automoció líder indiscutible en vehicles electrificats, i Iberdrola, empresa energètica líder global en renovables, han signat una aliança estratègica per a la descarbonització de les plantes de Renault durant els pròxims tres anys. El Grup Renault a Espanya fa un pas ferm per a contribuir a l’objectiu que té el Grup Renault a nivell internacional de reduir en un 50% en 2030 les emissions que produeixen les seves plantes a tot el món. Iberdrola, per part seva, reforça així el seu paper de lideratge en l’estratègia de descarbonització de la indústria i l’economia.

José Vicente dels Mossos, director industrial de Grup Renault i president-director general de Renault Ibèria, i Ignacio Galán, president d’Iberdrola, han signat aquest matí en les instal·lacions de la Factoria de Carrosseria i Muntatge de Renault a Valladolid un acord de col·laboració entre totes dues companyies que estableix la bases per a la consecució de la Petjada de Carboni Zero en les plantes de Renault.

Sota aquesta aliança, Iberdrola es converteix en subministrador d’energia renovable del fabricador, a través de la signatura d’un acord a llarg termini per al 100% del consum energètic de Renault a Espanya. Així mateix, treballaran conjuntament en iniciatives com l’electrificació de la calor dels processos tèrmics, l’anàlisi de possibles eficiències en la gestió energètica de les plantes a través de Big Data, la implantació de projectes renovables on-site (plantes fotovoltaiques i eòliques en les seves instal·lacions); així com la reutilització de bateries de vehicles elèctrics per a emmagatzematge d’energia i utilització en el subministrament energètic a Renault.

Així mateix, es contempla l’anàlisi i disseny de solucions de mobilitat elèctrica i recàrrega, tant per a ús intern de les flotes pròpies en les plantes, com per a càrrega vinculada (vehicles d’empleats, terceres empreses i clients finals). En el cas de la càrrega vinculada, aquestes solucions s’integraran i oferiran dins del procediment ZE READY TO CHARGE desenvolupat pel Grup Renault.

José Vicente dels Mossos, director Industrial del Grup i president-director general de Renault Ibèria, ha assenyalat: “En el Grup Renault creiem fermament en la nostra responsabilitat amb el medi ambient, d’aquí ve que un dels nostres objectius és aconseguir la petjada de carboni zero a les nostres fàbriques convertint-nos en l’empresa d’automoció més compromesa en matèria mediambiental. Per a això establim acords com el que signem avui amb Iberdrola que ens permetrà reduir les emissions de CO₂ de les nostres

plantes d’una forma innovadora i en línia amb la tecnologia 4.0 amb la qual estem ja funcionant. Accions com aquesta ens permeten continuar treballant de cara al futur la competitivitat de les nostres instal·lacions industrials”.

Per a Ignacio Galán, president d’Iberdrola, l’acord mostra el compromís de totes dues companyies amb la descarbonització. “Compartim la mateixa visió per a aconseguir una economia lliure d’emissions i tenim el mateix objectiu. Avui unim forces per a la reducció, no sols de les emissions que realitzen els vehicles durant la seva vida útil, sinó també les que es generen amb la seva fabricació. Aquestes seran les primeres instal·lacions de fabricació d’automòbils neutres en carboni, amb subministrament d’energia renovable, electrificació de la calor, segon cicle de vida de bateries i amb la possibilitat d’utilitzar altres tecnologies, com l’hidrogen verd. Amb aliances com l’anunciada avui, Iberdrola i Renault posem els nostres recursos i coneixement al servei d’una societat més sostenible”, ha explicat.

Una vegada signat l’acord, Galà i dels Mossos han visitat les instal·lacions on s’assemblen les bateries dels vehicles híbrids produïts a Valladolid i Palència. A més, han recorregut la línia de muntatge de la Factoria de Carrosseria i Muntatge en la qual es produeix Renault Captur híbrid endollable. Per a finalitzar, han visitat el Centre I+D+i de Valladolid que, amb les adjudicacions del pla estratègic Renaulution, tindrà responsabilitats sobre tots els nous productes electrificats que es produiran en les plantes espanyoles.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací