El refugi antiaeri de Tetuan celebra el seu primer aniversari amb més de 30.000 visitants a Castelló

762

L’enclavament ostenta així el rècord de visites de les cinc seus museístiques de la capital i l’aplicació de la tecnologia fa d’ell una experiència per a l’usuari”

Actualitat Diària

El Refugi Antiaeri de Castelló, situat en la Plaça de Tetuan, ha complit el seu primer aniversari celebrant l’èxit que suposen les més de 30.000 persones que l’han visitat des que obrira les seues portes com a espai expositiu. L’enclavament ostenta així el rècord de visites de les cinc seus que formen part del Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC).

Verónica Ruiz, regidor de Cultura i Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Castelló, ha destacat que el projecte suposa “la suma d’esforços polítics, socials i veïnals per a posar en primera pàgina uns episodis de la nostra història que no podem oblidar i que hem volgut acostar a les noves generacions, a través dels materials gràfics i audiovisuals dels quals disposem”. Respecte als múltiples usos de l’espai, Ruiz ha celebrat el fet que “la ciutat ha guanyat un nou escenari cultural que esgota les localitats amb cada nova proposta d’agenda”, un fet que “evidencia l’interés que desperta aquest refugi”.

L’autora del projecte museístic i actual directora del MUCC, Ana Meseguer, explica que el seu objectiu era aconseguir que “la visita al Refugi anara tota una experiència per a l’usuari”. I ho han aconseguit gràcies a l’aplicació dels recursos tecnològics: “són fonamentals per a generar aquesta visita *experiencial, perquè ens permeten crear sensacions i transmetre sentiments”. Alguns d’aquests exemples són l’efecte sonor d’avions i bombes caient que s’escolta en baixar la llarga escalinata d’entrada a l’espai, o la peça audiovisual projectada en un dels seus murs voltats amb testimoniatges de persones que van viure els bombardejos.

La responsable de la dotar tecnològicament a aquest centre d’interpretació i implantar l’equipament necessari per a la seua posada en valor va ser l’empresa Nunsys, companyia tecnològica líder amb presència en les principals capitals espanyoles. “Som especialistes a aplicar la tecnologia més innovadora als projectes museístics perquè conten històries que sorprenguen i emocionen al visitant”, argumenta Antonio Cardona, responsable de l’àrea Audiovisual de Nunsys.

La reobertura del Refugi Antiaeri es va aconseguir després de 10 mesos d’exhaustius treballs de rehabilitació per part de l’Ajuntament de Castelló a través de la seua Regidoria de Cultura, que va invertir més de 160.000€ en la seua recuperació i museització per a mostrar la crueltat de les guerres i les seues conseqüències, amb l’objectiu de contribuir a la consolidació de la cultura de la pau.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací