Martí assegura que “l’ideal seria que Vila-real estiguera en Diputació” i garanteix la gratuïtat de l’AP7 en 2020

831

El president provincial visita la localitat amb motiu de les festes de la Mare de Déu de Gràcia destaca l’acord amb la Generalitat per a impulsar el Fons de Cooperació Municipal al 50%. Martí participarà també diumenge que ve en la tornada de la Mare de Déu de Gràcia a l’ermita, que tanca les festes patronals.

El president de la institució provincial és rebut a Vila-real per l’alcalde de la localitat, José Benlloch, qui es compromet a aportar el seu “potencial” al projecte solidari comú amb la província. Ambdós reconeixen discrepàncies en el curs del procés de la composició de la institució provincial

_DSC8827

Actualitat Diària/S.N.

 Solidaritat amb els projectes que milloren la qualitat de vida dels ciutadans de la província i un clar compromís per treballar de la mà són dues de les idees que han compartit avui a Vila-real el president de la Diputació de Castelló, José Martí, i l’alcalde de la localitat, José Benlloch, en una jornada en la qual Martí ha visitat al primer edil vila-realenc en el consistori municipal i ha pogut participar en les festes que es desenvolupen aquesta setmana en honor a la Mare de Dèu de Gràcia.

El president de la Diputació, que no ha ocultat les discrepàncies que va haver-hi amb l’alcalde de Vila-real en la composició final del grup de diputats de la corporació provincial, ha insistit aquest matí a deixar clar que “José Benlloch i jo sempre hem tingut molt bona relació”, subratllant que “sempre he tingut molt en compte les opinions d’una persona que té aquesta vis política en els gens”.

Per a José Martí, “és tot un honor, i una oportunitat que no podíem perdre, venir avui a la primera ciutat després de la capital en nombre d’habitants”. Segons Martí, “en política és normal la discrepància, però el fonamental ara és la nostra inequívoca disposició per treballar junts”. En aquest sentit, recalca que “tots saben que el nostre nou model pensa molt en el repte de fer front a la despoblació, però això no evita que tinguem molt present que la Diputació és de tots, i ciutats importants com Vila-real formen per descomptat part del projecte provincial”.

En aquesta línia, recorda per exemple l’acord amb la Generalitat per a impulsar el Fons de Cooperació Municipal, “que donarà als municipis la possibilitat de millorar la vida dels seus ciutadans”. José Martí insisteix que “cal creure per complet en l’autonomia municipal i en la majoria d’edat dels ajuntaments, perquè ells són els que saben les seves prioritats, les seves necessitats i, per tant, on volen gastar-se els diners”. Martí, per a acabar, ha agraït la rebuda “de l’alcalde i dels amb regidors, perquè per al president de la Diputació estar a Vila-real és estar a la seua casa”.

_DSC8944

Per part seua, José Benlloch ha destacat que “a vegades les nostres opinions les fem públiques i no amaguem els nostres sentiments, però les discrepàncies que va haver-hi, que a ningú se li oculta que a Vila-real no ens sentim còmodes, són qüestions del partit”. Amb això, ha remarcat que la Diputació i l’Ajuntament som dues institucions importantíssimes per a la vida de la gent, i avui és un dia clar per a donar el missatge clar que la Diputació ha de formar part de la vida dels vila-realencs”, sobretot tenint en compte que “parlem d’un nou model de Diputació després de 24 anys del PP i del ‘fabrisme’, i des del nostre potencial, però també des de la humilitat, aportarem tot el necessari per al projecte solidari de la província”.

Martí ha sigut preguntat per la fi de la concessió de l’AP7 i ha garantit que és una promesa que es farà realitat. “El 31 de desembre de 2019 finalitzarà la concessió i no serà de pagament i estarà lliure de taxes de qualsevol tipus”. Per altra banda, s’ha referit a l’absència d’una localitat com Vila-real en la institució. “Vila-real amb la majoria absoluta que va obtenir el PSPV ha sigut fonamental per a la recuperació de la Diputació després de 24 anys de PP, ja que és la segona ciutat més gran, és necessari recalcar que el fet idoni seria que tinguera representació però l’elecció no és tan fàcil sinó que ve determinada per un sistema de partits judicials més complex”, ha assenyalat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací