Radar COVID ja està plenament operativa en la Comunitat Valenciana

704

Actualitat Diària

L’aplicació Radar COVID, que coadjuva en el rastreig i detecció de persones contagiades per coronavirus, ja està plenament operativa en la Comunitat Valenciana.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha completat la integració de l’APP per a ajudar a evitar la propagació del coronavirus (COVID-19).

Radar COVID empra tecnologia bluetooth de baix consum i funciona de manera completament anònima. De fet, una vegada instal·lada en el telèfon mòbil, permet comunicar, sempre preservant la privacitat, els diagnòstics positius i el possible contacte mantingut amb una persona infectada.

La Conselleria de SanidadUniversal i Salut Pública ha desenvolupat un sistema de generació de codis perquè els qui donin positiu en un test de coronavirus i tinguin descarregada l’aplicació en la seva terminal mòbil puguin informar, de manera anònima, a la resta de persones amb les quals hagin estat en contacte i que també siguin usuàries de l’APP Radar.

El ciutadà que hagi rebut una notificació per un professional sanitari d’un resultat positiu per a la PCR, podrà obtenir el codi de 12 dígits de confirmació accedint a la web que s’ha habilitat en la pàgina de la Conselleria de Sanitat consultar aquí.

En aquesta pàgina haurà d’identificar-se introduint el número de SIP, la data de naixement i la data d’emissió de la targeta SIP, i indicarà si té l’App Radar COVID instal·lada.

Després de comprovar que les dades d’identificació són vàlids, haurà de verificar el telèfon on rebre el SMS amb el codi i el sistema comprovarà la data i el resultat de l’última prova diagnòstica de COVID-19 realitzada al pacient. Si el resultat de la prova és positiu, el sistema li adjudicarà al pacient un codi de confirmació. El codi el visualitzarà en pantalla i també el rebrà per SMS en el telèfon indicat.

S’han pres les mesures per a garantir que una persona només pugui obtenir un codi per a una prova PCR positiva i un codi no pugui reutilitzar-se.

Per part seva, els contactes de la persona infectada reben una alerta en el telèfon mòbil que els notifica que han estat prop d’algú que ha donat positiu en una prova PCR.

La comunicació es completa amb l’advertiment que ha d’extremar les mesures preventives i vigilar si desenvolupa símptomes en els següents 10 dies. En cas de presentar tos, febre o dificultat respiratòria, la hi commina a sol·licitar cita a través de l’aplicació GVA Coronavirus o en la web consultar aquí

A més de garantir la privacitat de les persones usuàries (no sol·licita ni nom, ni telèfon, ni correu electrònic ni cap altra dada personal), l’APP és segura.

Radar COVID està disponible tant per a Android en Google Play com per a Iphone en l’APP STORE.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací