Quinze empreses opten a les obres de la Ronda Sud-oest de Vila-real que tindrà una inversió de 9,5 milions d’euros 

829

Els criteris de disseny són els d’una via urbana amb una calçada de dos carrils i sengles bandes d’integració ambiental arbrades en els marges. La infraestructura està dissenyada amb criteris de via urbana millorarà problemes ambientals i de seguretat viària. El sector ceràmic es reparteix en dos eixos industrials situats en l’entorn a la N-340 i en la carretera CV-20 Onda Vila-real, la connexió s’efectua per l’antiga ronda urbana de la població provocant mala eficiència logística i seriosos problemes ambientals i de seguretat viària en les zones residencials afectades i aquest problema se solucionarà mitjançant la ronda urbana

Actualitat Diària

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha tancat el termini de presentació d’ofertes de la licitació de les obres de la Ronda Sud-oest de Vila-real, obert des del dia 20 de novembre de 2018. En total, s’han presentat quinze empreses aspirants a participar en aquesta actuació que tindrà una inversió de la Generalitat de 9,5 milions d’euros.

Les empreses interessades per aquest concurs són: Acciona Construcció SA; Aglomerats els Serrans Sau; Becsa; Chm Obres i Infraestructures SA; Edifesa Obres i Projectes SA; Edificació Logística, Industrial i Terciària SL; Fcc Construcció SA; Ferrovial Agroman SA; Grup Bertolín Sau-Vies i Construccions SA; Pavasal Empresa Constructora SA; Tecnologia de la Construcció i Obres Públiques SA; Torrescamara i CIA d’Obres SA; Ute Durantia Infraestructures-Corporación Europea de Serveis i Capitals; Ute Gimecons-Ecisa; i finalment, Ute Obres Huarte Lain Sda_Geocivil SA.

Via urbana

Actualment, el sector ceràmic es reparteix en dos eixos industrials situats en l’entorn a la N-340 i en la carretera CV-20 Onda Vila-real, la connexió s’efectua per l’antiga ronda urbana de la població provocant mala eficiència logística i seriosos problemes ambientals i de seguretat viària en les zones residencials afectades.

Per això, aquest problema se solucionarà mitjançant la ronda urbana que s’iniciarà en la rotonda d’intersecció amb el carrer Antic Carretera de Viver al Port de Borriana (l’entrada a Vila-real des de la CV-10 i l’eix que li uneix amb la pròxima població d’Onda).

Els criteris de disseny de la ronda són els d’una via urbana. La seua secció transversal es conforma amb una calçada de dos carrils i sengles bandes d’integració ambiental arbrearboladas en els marges. El ferm s’ha projectat per a trànsits pesats. Un carril bici discorrerà integrat en aquesta zona en tota la longitud de l’obra.

Com ja va assegurar la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, amb aquesta licitació l’actual Govern valencià ha demostrat que “compleix els seus compromisos amb obres que portaven paralitzades molts anys per la ineficient planificació i gestió de l’anterior govern”. Unes obres que “són necessàries per a millorar la qualitat de vida dels veïns i augmentar la seguretat i la connectivitat perquè les nostres empreses siguen més competitives”, ha indicat.

La consellera va assenyalar en el moment de la licitació que es tracta de “donar resposta a una reivindicació històrica dels veïns de Vila-real i que permetrà millorar l’accessibilitat i vertebració de la ciutat”. Una actuació que, a més, “eliminarà el pas de trànsit pesat pels carrers, millorarà la seguretat i disminuirà el soroll i la contaminació”.

Per a Salvador, es demostra “l’aposta ferma de la Generalitat per la Ronda Sud-oest, un projecte que l’anterior govern valencià va tindre paralitzat més de nou anys i que ara l’actual Consell farà realitat per a poder donar solució a la deficient connectivitat i accessibilitat que té el sector ceràmic de Vila-real, un dels pols industrials més importants de la Comunitat”, ha conclòs.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací