Quasi la meitat del teixit empresarial valencià no pren mesures de protecció enfront d’impagaments

691

Actualitat Diària

2020 començarà i apareixen energies renovades associades al principi d’any. De la mateixa manera que fer més esport, aprendre un idioma o passar més temps amb la família i amics són els propòsits més comuns, a nivell empresarial també hi ha reptes i objectius que la majoria dels negocis volen portar acabe.

Un dels més comuns és frenar la morositat associada a les operacions comercials. Segons l’Informe Europeu de Pagaments de Intrum, només el 6% de les empreses valencianes preveu que l’any vinent augmente el risc derivat dels seus deutors, sent una de les tres regions més optimistes davant aquest punt, just darrere de País Basc (1%).

En l’extrem oposat, es troben les empreses aragoneses encapçalant el rànquing en el que a pessimisme es refereix, perquè el 19% de les seues companyies creu que el risc derivat dels seus deutors augmentarà en els pròxims 12 mesos.

Per part seua, a nivell nacional, des de 2018 s’ha duplicat el nombre d’organitzacions que creuen que el risc de patir impagaments augmentarà l’any vinent, passant del 5 al 10%.

Els terminis de pagament prolongats i les pèrdues creditícies, les inquietuds de les empreses valencianes

La percepció que tenen les companyies valencianes sobre el nou any està estretament relacionada amb les preocupacions derivades dels impagaments. Segons l’Informe Europeu de Pagaments de Intrum, que recull el comportament de pagament de quasi 12.000 empreses europees, els terminis de pagament prolongats són la principal preocupació de les empreses valencianes quan es parla de factures. Així, el 42% de les enquestades assegura tindre aquesta inquietud.

En segona posició se situen les pèrdues creditícies, assenyalades pel 39% de les organitzacions de la Comunitat Valenciana, per damunt de la mitjana nacional (35%) i amb un 23% els pagaments després de la data de venciment. (mitjana nacional: 28%)

La prevenció, clau davant la protecció d’impagaments

Controlar totes les operacions diàries de la companyia per a evitar aquestes i altres inquietuds és un dels principals reptes que afrontaran autònoms, pimes i grans empreses per a evitar sorpreses en 2020.

Segons apunta l’Informe de Intrum, la prevenció i l’assessorament personalitzat a l’hora de gestionar factures són dues de les millors eines per a frenar els impagaments. Les empreses espanyoles comencen a ser conscients d’això i el nombre d’organitzacions que no pren cap mesura de protecció contra impagaments ha disminuït quasi un 20% en l’últim any, passant del 56% de 2018 al 37% actual.

Entre les comunitats que presenten un repte major en 2020 es troba la Comunitat Valenciana, perquè quasi la meitat de les empreses d’aquesta regió no pren mesures de protecció contra impagaments. Aquesta xifra situa a les companyies valencianes com les més despreocupades davant aquest punt, seguides de les andaluses (40%).

Per contra, el teixit empresarial de Castella i Lleó (32%) i Catalunya (33%) és més previsor, situant-se per davall de la mitjana espanyola i molt prop de l’europea (31%).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací