Castelló instal·larà punts violeta per a combatre les agressions masclistes durant les festes de la Magdalena

753

Amb quatre ubicacions en les zones de més afluència de públic, estaran atesos per una treballadora social i una psicòloga

Actualitat Diària

La regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Castelló ha fet públic el pla de prevenció de les agressions masclistes que s’aplicarà durant la celebració de les festes de la Magdalena. En aquest pla, desenvolupat pel Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO), el Patronat de Festes i la Policia Local, destaca la ubicació de quatre punts violenta en les zones de més afluència de públic.

Des del seu compromís amb la prevenció i eradicació de comportaments i actituds masclistes, el consistori instal·larà aquests punts d’informació, atenció i prevenció d’aquestes agressions per a què les dones, víctimes o no, puguen gaudir sense risc durant les festes.

Per a la regidora de Feminismes i LGTBI, Verònica Ruiz, «el principal objectiu és treballar la prevenció, recordar que l’ambient festiu no disculpa cap actitud abusiva i, a més a més, explicar a la població, homes i dones, com actuar si presencien qualsevol agressió o situació de risc». Ruiz confia en que «mai més les festes de la Magdalena hagen de ser notícia per una agressió sexual ni de cap tipus cap a una dona».

Els punts violeta estaran ubicats al passeig Ribalta (C/Pérez Galdós amb C/ Historiador Viciana), al costat del recinte de concerts i del Casal del Vi (Bulevard Blasco Ibáñez amb C/ Rafalafena), a la Porta del Sol (Entre Banc Santander i la Font de l’Aiguadora) i a la plaça Maria Agustina (Plaça Maria Agustina, cantonada amb la Subdelegació del Govern). L’horari d’atenció anirà des de les 22.00 hores a les 3.00 hores i estaran operatius des del dissabte 14 fins al dissabte 21 de març.

Cadascun dels punts estarà atés per una treballadora social i una psicòloga amb una llarga experiència professional en atenció social a dones víctimes de violència. Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Castelló busca consolidar la consciència col·lectiva sobra la importància de fer front a les agressions sexistes, fent de Castelló una ciutat compromesa amb la lluita feminista.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací