Benicarló edita un comic per tal d’explicar les falles als més menuts

638

Actualitat Diària

 

La regidora de Serveis Lingüístics, Filo Agut, i el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramón Ferrer, han presentat aquest matí el còmic «Les Falles», una iniciativa fruit del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Acadèmia per tal de difondre la tradició de les Falles entre els més joves i al mateix promoure el coneixement i l’ús del valencià.

A l’acte han assistit també el regidor de Festes i Falles, Pedro Manchón, i les falleres majors de Benicarló Andrea Simó i Rocío Martínez, que han rebut un exemplar del còmic.

La regidora s’ha mostrat agraïda a l’Acadèmia «per aquesta oportunitat que ens ha donat de refermar la col·laboració entre nostre ajuntament i les Falles» i ha destacat «la voluntat de promoció del valencià, difonent i recuperant el lèxic tradicional d’aquesta festa tan nostra».

Per la seua banda, el president de l’AVL ha remarcat que «aquest tipus de publicacions permeten complir amb objectius no només pedagògics i de promoció de la lectura entre els més menuts sinó que també persegueixen una voluntat de vertebració del país i de promoure un sentiment d’orgull per allò nostre».

Una història original i divertida

En aquest còmic, a través d’una història original i divertida, s’aprofita per explicar als més menuts el món de les Falles d’una manera didàctica. El còmic, a banda de la seua funció d’entreteniment, té com a objectiu la difusió i la recuperació del lèxic tradicional de la festa: actes, vestimenta, elements característics com la pirotècnica o la música, etc.

La publicació il·lustrada va estar editada per l’AVL per primera vegada l’any 2019 i els autors de l’obra són Teresa Broseta (guió) i Jesús Huguet Enguita (dibuixos), que han comptat amb l’assessorament de la Junta Central Fallera de València.

L’Ajuntament, a través d’Aviva Benicarló, ha editat 2.000 exemplars del còmic, que es distribuiran a les 13 comissions falleres de la ciutat a través de la Junta Local Fallera. També es distribuiran exemplars a tota la ciutadania a la Tourist Info Benicarló i la Biblioteca Manel Garcia Grau i s’enviaran exemplars per a les biblioteques de tots el centres educatius.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací