Puig: “Si som capaços d’unir forces sortirem més aviat i més fortes d’aquesta crisi”

406

Actualitat Diària

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha afirmat avui que “si som som capaços d’unir forces, sortirem més aviat i més fortes d’aquesta crisi” i ha posat en valor les polítiques de protecció impulsades pel Govern de Pedro Sánchez durant aquests tres anys: “Hem demostrat que es poden fer les coses d’una altra manera”. Així s’ha pronunciat Ximo Puig durant l’acte celebrat aquest diumenge en el Centri Cultural del Carmen amb motiu del tercer aniversari del Govern de Pedro Sánchez i en el qual també han participat el secretari d’Organització del PSOE i Ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, i la secretari general del PSPV-PSOE a la província de València, Mercedes Caballero.

En aquest sentit, el president Ximo Puig ha advertit que “ara que vénen temps difícils i complicats, és fonamental que els governs sentin el suport del partit socialista” perquè, ha subratllat, “ens juguem, ara més que mai, una dècada de grans oportunitats”. Així mateix, Ximo Puig ha reafirmat el seu suport al Govern de Pedro Sánchez i subratllat que ara és “el moment de recuperar la convivència i posar les conviccions per sobre de qualsevol altra qüestió”.

D’altra banda, el secretari general dels socialistes valencians ha assenyalat la necessitat de “comptar enguany amb un nou sistema de finançament autonòmic just”: “La resposta d’aquest govern no és la que vam tenir durant anys de Govern de Rajoy, hi ha hagut un canvi de sensibilitat però hem de continuar avançant”. En aquesta línia, Ximo Puig ha destacat els recursos que l’executiu ha destinat per a pal·liar les conseqüències de la crisi, entre ells, les ajudes per als ERTO, els fons COVID no reemborsables o la gestió dels fons europeus.

A més, el president de la Generalitat ha apuntat que “no fer res mai ha estat una opció” i destacat que en el full de ruta de la Comunitat Valenciana sempre ha estat “posar per davant de tot la salut dels valencians i valencianes”. Ximo Puig ha mostrat la seva alegria davant “el comportament exemplar de tota la societat durant tot aquests mesos i anunciat que el 50% dels valencians ja ha rebut, almenys, una dosi de la vacuna.

Per part seva, el secretari d’Organització del PSOE i ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha afirmat que ara “tenim per davant un temps de recuperació de la salut i de reactivació econòmica durant el qual ens enfrontarem a grans desafiaments i oportunitats”. A més, el representant socialista ha destacat el “valor i el coratge” del Govern el principal objectiu del qual és “protegir els més vulnerables, una cosa de la qual la dreta mai s’ha preocupat”.

Durant la seva intervenció José Luis Ábalos ha criticat l’actitud del Partit Popular i recordat que durant la crisi anterior “mentre ells governaven van aprovar grans retallades en l’estat de benestar, preocupant-se únicament de salvar els interessos d’uns pocs. Tot el contrari al que hem fet els socialistes davant la crisi generada per la COVID-19”

Finalment la secretària general del PSPV-PSOE a la província de València, Mercedes Caballero, ha posat en valor aquests tres anys de govern progressista a Espanya i destacat les polítiques impulsades “des de la justícia social, el feminisme i la llibertat”, unes polítiques que, tal com ha considerat, “sempre definiran al PSOE”. “El canvi social i cada procés transformador que ha viscut aquest país ha arribat de la mà dels governs socialistes” ha afirmat Cavaller.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací