La Generalitat acorda amb Oropesa impulsar estratègies ambientals en la Renegà

582

Actualitat Diària

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica impulsarà al costat de l’Ajuntament d’Oropesa diverses estratègies de protecció per a preservar els indubtables valors ambientals de l’entorn de la Renegà, un espai situat en la costa sud del municipi sobre el qual planeja un projecte de construcció d’un centre d’Interpretació Marí del Mediterrani (Cimed).

La consellera, Mireia Mollà, la secretària autonòmica, Paula Tuzón, i el director general de Medi natural, Benjamí Pérez, s’han reunit amb l’alcaldessa d’Oropesa, María Jiménez, i han expressat el seu suport a coordinar accions encaminades a liderar conjuntament la protecció del paratge.

Mollà ha avançat diverses iniciatives plantejades com el suport a la declaració de l’espai com a paratge natural municipal, la consideració d’una àmplia zona com a paisatge natural protegit o l’ampliació del Lloc d’Interès Comunitari (LIC) fins al port.

En la reunió d’aquest dimarts, la conselleria també ha proposat l’obertura d’un corredor verd entre la Serra i el Parc Natural del Desert de les Palmes.

“Hem traslladat el compromís de la Conselleria de posar en marxa les eines al nostre abast per a protegir les zones de l’àrea no urbanitzable més enllà del LIC”, ha assenyalat la consellera.

Per part seva, la secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha matisat que el Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (PATIVEL), l’anul·lació del qual està recorreguda per la Generalitat, garanteix el blindatge de la zona no urbana del litoral sud del municipi.

La consellera i la secretària autonòmica han mantingut una trobada també amb representants de la plataforma ‘Salvem la Renegà’ als qui han transmès els acords adoptats i les propostes en marxa per a assegurar la conservació de l’espai.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací