La Comunitat Valenciana emet a partir d’aquest dilluns el certificat COVID Digital de l’UE

414

Actualitat Diària

La Comunitat Valenciana expedirà a partir aquest dilluns el certificat COVID Digital de la Unió Europea (UE) en les seves tres variants. El certificat és una proposta de la Unió Europea per a facilitar de manera segura la lliure circulació de la ciutadania a la UE durant la pandèmia de COVID-19.

L’objectiu és funcionar com un ‘fast track’ o circuit ràpid a fi d’agilitar els tràmits d’entrada i sortida entre els països de la Unió. Els països ja poden començar a emetre-ho i utilitzar-ho i estarà disponible en tots els Estats membres de la UE a partir de l’1 de juliol de 2021.

Entre les comunitats autònomes preparades per a començar a emetre certificats als seus ciutadans i ciutadanes el pròxim 7 de juny està la Comunitat, que serà la primera data en què ja es podrà posar en circulació aquest document digital.

L’equip tècnic que forma part de la Direcció General de de Planificació, Eficiència Tecnològica i Atenció al Pacient “ha fet un gran esforç per a posar a la disposició dels valencians i valencianes la possibilitat d’obtenir els Certificats COVID Digital de la UE vàlids en tots els països de la UE, de manera segura i fiable, en les dues llengües cooficials de la Comunitat i en anglès, i tant de manera presencial com telemàtica en un temps rècord”, ha valorat Blanca Navarro, subdirectora de la direcció general de Promoció de la Salut.

Els certificats s’emetran de manera gratuïta en versió electrònica o en paper, sota petició del ciutadà amb la seva targeta SIP. Podrà sol·licitar-ho a partir del portal de coronavirus, l’App GVA+ Salut o el portal del pacient. Tots ells compleixen amb els criteris de seguretat requerits per l’Agència Espanyola de Protecció de dades. A més, es contempla la possibilitat d’obtenció de certificat presencial a través de la sol·licitud de cita en les agendes de taulell del seu centre de salut.

Tipus de certificat

Existeixen tres tipus de certificat dels quals l’acreditació QR es recull de manera digital que contindrà la informació essencial i la signatura digital que li atorga validesa.

El Certificat COVID Digital de vacunació permet acreditar que la persona ha rebut una o dues dosis d’una de les vacunes enfront de la COVID aprovades per la UE. La validesa d’aquest certificat és de 365 dies després de la data de vacunació.

El Certificat COVID Digital de recuperació acredita de manera digital, en el codi QR que la persona s’ha recuperat de la COVID després d’haver confirmat la seva malaltia mitjançant una prova PCR positiva. Aquest certificat serà vàlid des de la finalització del període d’aïllament, dia 11 de la prova PCR positiva fins a 180 dies després.

El Certificat COVID Digital de proves ofereix l’acreditació que la persona disposa d’un resultat negatiu d’una prova diagnòstica de COVID, que pot ser PCR o antigen. En el cas de la prova PCR el resultat tindrà una validesa de 72 hores i la validesa de la prova d’antigen serà de 48 hores. Per a poder acreditar-se els resultats de les proves d’antígens, no és vàlida qualsevol tipus de prova, sinó que ha d’haver-se realitzat amb un dels kits comercials aprovats per la UE.

En viatjar, el titular del Certificat COVID Digital de la UE deu, en principi, quedar exempt de les restriccions a la lliure circulació: els Estats membres hauran d’abstenir-se d’imposar restriccions addicionals de viatge a les persones titulars d’un Certificat COVID Digital de la UE, tret que aquestes restriccions siguin necessàries i proporcionades per a salvaguardar la salut pública. En qualsevol cas, és important que totes les persones se cerciorin dels requisits que cada país té per a viatjar.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací