Puig insta a mantenir la unitat d’acció de totes les administracions per a aconseguir la normalitat

490

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut una reunió de coordinació de seguretat de mesures COVID-19 amb l’objectiu de preparar el nou escenari que s’obre amb l’entrada en vigor, a partir del dimarts 8 de juny, de les noves mesures de protecció enfront de la pandèmia i la fi de les restriccions a la mobilitat nocturna.

Així ho ha manifestat després de la reunió de coordinació en la qual han participat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero; l’alcalde de València, Joan Ribó; l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro; i representants de la Policia Nacional i Autonòmica, i de la Guàrdia Civil.

Després de la trobada, el president ha explicat que l’objectiu de la reunió ha estat impulsar la unitat d’acció de totes les administracions i forces de seguretat per a adaptar-se a la nova etapa de desescalada.

Segons ha manifestat, el “toc de queda” i la perimetración de la Comunitat Valenciana han constituït dues mesures fonamentals per a la superació de la pandèmia, però “hem de continuar amb l’obertura progressiva” per a arribar a la “normalització”.

Puig ha indicat que “ara estem en un altre escenari” gràcies a la vacunació, i ha instat la ciutadania a mantenir “màxima prudència” mentre avança el procés de vacunació, i a totes les institucions a “continuar amb la unitat d’acció i mantenir els objectius de contenció”, perquè el virus “encara està entre nosaltres i no podem baixar els braços”.

Evitar ‘botellons’ i aglomeracions

El cap del Consell ha assenyalat que, entre altres qüestions, s’ha demanat als ajuntaments prestar especial atenció per a evitar que se celebrin ‘botellons’ en l’espai públic, una vegada finalitzi l’horari d’obertura de la restauració i l’oci nocturn, i ha recordat que aquestes celebracions estan prohibides en qualsevol cas.

En aquest sentit, ha destacat que en les últimes setmanes s’ha produït un augment del nombre de contagis entre persones joves, per la qual cosa ha posat especial èmfasi a “mantenir la contenció perquè cap jove acabi a l’hospital”.

D’altra banda, s’ha abordat la necessitat d’intensificar la prevenció i l’actuació de les forces de seguretat per a evitar aglomeracions davant la celebració de festivitats com la de Sant Joan.

Reconeixement a la ciutadania i forces de seguretat

Durant la seva intervenció, el president ha agraït la “magnífica corresponsabilitat de la ciutadania” en el respecte a les mesures enfront de la COVID-19, gràcies a la qual cosa la Comunitat Valenciana registra un dels índexs d’incidència més baixos d’Europa, i ha animat a mantenir-se en aquesta actitud per a “continuar consolidant les bones xifres”.

Finalment, ha mostrat el seu agraïment a les forces i cossos de seguretat, i al conjunt d’institucions, i ha reiterat la necessitat de mantenir la unitat d’acció per a “superar la pandèmia i avançar en la reactivació econòmica i social”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací