El CGC realitza el primer enviament de prova d’11 contenidors de taronges a l’Índia

571

Actualitat Diària

Aquest matí s’ha produït la càrrega en les instal·lacions de l’Autoritat Portuària de Castelló d’un primer enviament experimental de nou contenidors (unes 242 tones) de taronges València espanyoles, que partirà dimarts que ve des del Port de València cap a l’Índia.

Aquesta mateixa setmana també va partir un altre vaixell amb altres dos contenidors cap a idèntic destí. Tot això forma part d’una acció conjunta promoguda, liderada i coordinada pel Comitè de Gestió de Cítrics (CGC), que ha suposat també un considerable esforç per als 10 operadors que participen i que ha comptat, a més, amb una ajuda econòmica prestada a aquest efecte per la Conselleria d’Agricultura valenciana. Però l’expedició no hauria estat possible sense el treball previ del Ministeri d’Agricultura.

Van ser les conversa-ciones dutes a terme pel citat departament i el valuós treball de negociació política i tècnica sobre el terreny de la Conselleria Agrícola de Nova Delhi, els que van permetre autoritzar un enviament experimental en unes condicions viables, en les quals s’ha substituït el tractament de fred que s’exigia en pre-embarcament per un altre en trànsit. “Si aquesta missió culmina amb èxit i el protocol es ratifica en aquests termes podrem donar per obert un mercat llunyà, que avui és encara molt complicat però que, pel potencial demogràfic que té i pel seu ràpid desenvolupament econòmic, podria convertir-se en un futur en una alternativa vàlida amb la qual contribuir a reduir la dependència del nostre comerç exterior amb la Unió Europea (UE)”, destaca la presidenta del CGC, Inmaculada Sanfeliu.

La consellera d’Agricultura, Mireia Mollà –que no ha pogut acudir a l’acte per raons d’agenda d’última hora però el departament de la qual ha estat representat pel director general de Desenvolupament Rural, David Torres- ha destacat el suport de la Generalitat “a accions com aquesta, orientades a millorar la rendibilitat del sector citrícola i que, de confirmar-se la seva viabilitat, multiplicaran l’oportunitat de negoci exterior del conjunt de la producció agrícola valenciana”. Així mateix, ha valorat la col·laboració conjunta entre administracions per a posar en marxa “fórmules innovadores al servei d’una de les potències productives de referència en el nostre territori”.

Per part seva, David Torres –qui sí ha presenciat la càrrega al costat dels exportadors- ha posat en relleu la finestra d’oportunitat d’aquesta acció, “sobretot en un moment de recuperació de l’activitat en fires i contactes comercials”. En aquest sentit, ha assenyalat la presència en la Fira de Xangai, un mercat llunyà també però amb un “gran interès per productes frescos de qualitat com els del nostre territori”, ha conclòs.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací