Puig recorda en Fitur que la nova llei valenciana de turisme serà pionera a incorporar l’oferta de festivals

1349

ActualitatDiària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la incorporació del turisme de festivals a la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana, que es convertirà en el primer text legal sobre turisme del país a tenir en compte aquest producte.

Puig ha arreplegat durant la seua visita a la Fira Internacional de Turisme (Fitur) el premi ‘Spainlife music’, concedit a la Generalitat pel seu impuls del turisme de festivals a través de la marca ‘Mediterranew Musix’, lliurat per la directora de la fira, Ana Larrañaga. “És la primera vegada que una llei turística introdueix un producte que té una realitat directament vinculada ala música”, ha manifestat el president en el seu discurs d’agraïment.

Puig ha indicat que la música és una “qüestió identitària fonamental” per a la Comunitat Valenciana i ha lliurat distintius als directors dels festivals que participen en Mediterranew: Arenal Sound, FIB, Rototom Sunsplash, Festival dels Arts, Medusa Sunbeach, MarenostrumExperience, Low festival i Llegendes del Rock.

El cap del Consell ha apuntat que “aquest és un producte que fa temps que està instal·lat entre nosaltres, però que hem d’empaquetar adequadament per a traure-li tot el rendiment des del punt de vista social, econòmic i cultural”.

Puig ha agraït el seu treball al secretari autonòmic de la Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, qui també ha intervingut en l’acte, en el qual ha explicat que “la música i els festivals musicals és indústria cultural, contribueixen a l’economia, a l’ocupació i a més, són una fàbrica de futur per a nous turistes”. A més, ha destacat que els festivals “són una aposta per la diferenciació de la nostra destinació, perquè qui no és diferent no és ningú”.

Visita a l’estand de ‘Caixabank Hotels andTourism’ 

Prèviament, el president de la Generalitat, XimoPuig, s’ha reunit amb directius de Caixabank en l’estand de ‘Caixabank Hotels and Tourism’ en la Fira Internacional de Turisme (Fitur).

A la trobada han assistit també la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; i el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; així com el director territorial de Caixabank a la Comunitat Valenciana, Francisco Costa; el director de banca d’empreses del sector turístic, David Rico; i el director del centre d’institucions a la Comunitat Valenciana, Fernando Corell.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací