Puig destaca la necessitat de comptar amb un marc estable de cogovernació amb el Govern

433

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest matí una reunió amb el ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, en la qual plantejat la necessitat de comptar amb un marc estable de cogobernanza en les relacions entre el Govern d’Espanya i les comunitats autònomes.

“Cal insistir en aquesta cooperació entre el Govern d’Espanya i les comunitats autònomes a través d’un marc estable, tant de conferències de presidents com de conferències sectorials”, ha assenyalat el president de la Generalitat, “per a treballar junts en la solució dels problemes de les persones”.

Puig ha explicat que, encara que moltes competències estan en mans de les comunitats autònomes, el Govern d’Espanya també “té coses que dir” en les decisions que permetin superar l’actual crisi econòmica i social, ja que “hem de buscar la màxima eficiència per a obtenir els millors resultats”.

Així mateix, el president també s’ha referit a l’objectiu comú de posar fi a la precarietat de la funció pública i ha traslladat la necessitat de superar les actuals taxes de reposició. Segons ha manifestat, “aquestes taxes fan inviable la convocatòria d’oposicions suficients, així com els plans d’estabilització” per a reduir la temporalitat de les plantilles públiques.

Durant la seva intervenció, el cap del Consell ha apel·lat a aprofundir en l'”esperit federal” per a fer cada vegada més visible “la pluralitat real d’Espanya”, i en aquest sentit ha anunciat una pròxima reunió amb el Ministre, que es produirà a València, i en la qual es treballarà conjuntament en el disseny d’una estratègia comuna per a aconseguir que “l’Espanya de les Espanyes sigui cada vegada més visible i més real”.

Finalment, Puig ha mostrat la seva preocupació per la confrontació i la polarització política, així com perquè la “contaminació de l’extrema dreta arribi a influir massa en la dreta democràtica”.

El president ha advocat per “buscar espais de retrobament” i especialment de “convivència”, ja que constitueix un valor “fonamental per a qualsevol societat”, assegurant que “cal fer un cordó sanitari contra totes les intoleràncies i ser intolerant amb els intolerants”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací