Puig destaca el paper dels joves valencians per a frenar la transmissió del coronavirus a la Comunitat

394

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la importància d’establir una “aliança intergeneracional” que atorgui a les persones joves el protagonisme que els correspon en l’estratègia per a sortir “junts” de la crisi provocada per la pandèmia de COVID-19.

Així ho ha expressat el president durant la seva participació en el Palau de la Generalitat en la presentació de la campanya ‘GeneraciónZ’, que busca conscienciar a la societat sobre la necessitat de mantenir actituds responsables per a prevenir l’expansió del coronavirus.

En l’acte també han participat la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i la presidenta del Consell Valencià de la Joventut (CVJ), Pilar Blasco.

La iniciativa, impulsada per la Generalitat en col·laboració amb el CVJ, està protagonitzada per joves que conviden a sumar-se a la “generació Z, la generació responsable”, que “porta la cara i la màscara ben altes” i que, en paraules de la directora general de Promoció Institucional, Fernanda Escribano, visibilitza el comportament exemplar d’una “majoria silenciosa”.

El president ha reivindicat, durant la seva intervenció, el “paper decisiu” de la joventut en l’actual context de pandèmia, i l’esforç de tota una generació que s’ha vist atrapada entre dues crisis i que està sabent fer front a les dificultats amb “responsabilitat”.

El cap del Consell ha mostrat en aquest punt la necessitat “continuar tots junts en aquesta causa comuna” que és la lluita contra la pandèmia, perquè “no hi ha futur per a una societat avançada sense l’aliança intergeneracional”.

Per això, ha reivindicat la participació dels i les joves en l'”agenda comuna” en favor de la superació de l’emergència sanitària i de la reactivació de l’economia i l’acció social, i ha destacat la importància d’instruments específics com l’Estratègia Valenciana de la Joventut.

El president ha assenyalat també que la campanya ‘GeneraciónZ’ apel·la a la “corresponsabilitat” i suposa “una mirada cap endavant” que es produeix “en un dels mesos més decisius” per a l’evolució de la pandèmia. Per això, ha cridat a viure un “Nadal de veritat, un Nadal de sentiments” mantenint “més que mai” el valor de la solidaritat, que va prevaler en els moments més durs del confinament.

“L’estima es demostra en la distància”

En el mateix sentit s’ha pronunciat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat, que ha subratllat la importància de les actituds personals. “Poques vegades com ara es pot dir que, amb la nostra activitat, podem salvar vides”, ha assenyalat Mónica Oltra, que ha remarcat la necessitat d’extremar les precaucions en el període nadalenc.

“S’acosten dies on tradicionalment ens reunim amb amigues i amics, amb familiars, i aquests dies seran enguany necessàriament diferents”, perquè “hem de dir-li a la gent que volem que la millor estima es demostra en la distància”, ha assenyalat també la vicepresidenta.

Com ha continuat, “en la vida, a vegades, cal fer un pas enrere per a agafar carrerrilla, i aquest Nadal correspon fer un pas enrere”. Per això, ha demanat “la complicitat de tota la societat, cadascú des del seu àmbit, des de la seva responsabilitat” per a impedir contagis, ja que “el millor regal” que es pot lliurar aquest Nadal a família i amistats “és el de pertànyer a aquest “comando responsable” que protagonitza la campanya ‘GeneraciónZ’.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací