La mostra Reclam tanca la seua 28ª edició amb més de 10.000 asistents

461

Actualitat Diària

La vint-i-vuitena edició de la Mostra Reclam que es va iniciar a finals del mes d’octubre, amb Exprés, un espectacle de circ de la companyia Faltan7, ha tancat el teló diumenge 6 de desembre al Teatre Francesc Tàrrega de Benicàssim amb l’espectacle Maestrísimo (Pagagnini 2) de la companyia Yllana. El Reclam posa de manifest la relació entre l’art i el territori, no sols a Castelló, sinó també en les comarques castellonenques, amb més de 60 propostes de dansa, música i accions multidisciplinàries.

Reclam 2020 ha comptat amb la participació de les localitats d’Almassora, Benicarló, Benicàssim, Betxí, Borriana, Castelló de la Plana (programació Teatre del Raval-UJI), Orpesa, Vilafranca, Vila-real i Vinaròs; l’Institut Valencià de Cultura (IVC) a través d’alguns espectacles del Circuit Teatral Valencià i la programació del Teatre Principal que enguany ha sumat també el Museu de Belles Arts i l’Auditori. La Diputació de Castelló ha participat en la producció de la Mostra i en espectacles al Centre Cultural de les Aules i la Fundació Caixa Castelló amb la programació a la Sala San Miguel.

Enguany ha estat un Reclam diferent, els efectes de la COVID-19 s’han fet notar, però s’ha salvat dignament aquesta edició gràcies al treball i gran esforç que han fet els responsables de la gestió a cada seu. S’han portat a l’extrem totes les mesures de seguretat amb la reducció de l’aforament, l’ús de la mascareta i la desinfecció amb hidrogel i s’ha fet seguiment del públic per tal de que fora efectiu el rastrejament si s’hagués detectat algun cas (que no s’ha produït).

En aquesta edició marcada per la COVID-19 es va fer una decidida aposta per dur a terme tota la programació prevista, amb l’objectiu d’impulsar i donar suport al sector cultural. Malgrat això, s’han hagut d’ajornat alguns espectacles per la meteorologia i per precaució en casos aïllats de coronavirus, que encara que no s’havien produït en el àmbit de les arts escèniques, les autoritats municipals han optat per ajornar les funcions, en concret quatre dels més de 60 actes programats.

El nivell d’ocupació en moltes ocasions ha superat el 80% i en molts espectacles ha arribat al 100% d’aforament permès, i ha superat amb escreix les 10.000 persones, quantitat molt significativa si es té en compte que l’espai estava reduït al 50% i en alguns casos això feia que no es pogueren superar les cinquanta o seixanta localitats o en teatres com el Benicàssim limitada a 134 localitats.

Des de l’organització es vol destacar que s’ha comptat amb un públic amb ganes de acudir a actes culturals i en una actitud fins i tot militant. Els espectadors i espectadores fidels del Reclam ho han estat més que mai. Detall que cal destacar és el seu comportament exemplar a l’hora de respectar les mesures higièniques i sanitàries, tant a l’entrada com a l’eixida dels recintes d’una manera tranquil·la i ordenada facilitant en tot moment el treball del personal dels espais. Es valora molt positivament la seua resposta pel que fa a la qualitat de les propostes escèniques, però especialment per la sensació de que han estat segurs en els espais teatrals.

En aquesta edició s’ha augmentat el nombre d’espectacles motivats per la voluntat d’encabir la major part d’espectacles que no s’havien pogut dur a terme durant el confinament general. L’organització treballa ja amb la mirada posada en la propera edició amb l’esperança que la situació sanitària arreu del món millore i que el Reclam 2021 siga especial però per motius ben diferents als d’enguany.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací