Puig defensa la unió de productors i comercialitzadors per a donar eixida als cítrics

694

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la importància de la indústria agroalimentària per a “millorar el posicionament de la citricultura” i revaloritzar la seua producció.

El president ha realitzat una visita a les instal·lacions de l’empresa Sucs Valencians del Mediterrani (Zuvamesa), empresa instal·lada des de fa 10 anys en l’àrea industrial de Parc Sagunt I.

El titular del Consell ha assegurat que, gràcies a les indústries de manufactura del producte fresc, es van millorar els resultats de la “molt mala temporada” que es va produir l’any passat.

Sobre aquest tema, ha defensat la necessitat de “aconseguir que s’equilibre l’oferta i la demanda” perquè s’assente “una realitat que faça possible el futur de la citricultura”.

En aquest sentit, ha qualificat de “fonamental” l’exemple de signatures com Zuvamesa, en les quals “són els propis productors i els propis comercialitzadors els que, junts, han creat una indústria” basada en l’aprofitament dels excedents procedents del mercat en fresc per a la fabricació de productes com els sucs.

El president ha recordat el pes de la citricultura en una autonomia com la valenciana, en la qual es cultiva el 50% del total de taronges i el 80% del total de mandarines d’Espanya.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací