Puig confirma la fi del toc de queda i l’obertura de l’oci nocturn en la Comunitat a partir del dia 7 de juny

437

Actualitat Diària

El president del Consell va assegurar aquest dimarts que “el dijous en la Interdepartamental s’alliberaran qüestions com el toc de queda i es començarà a obrir espais com l’oci nocturn, però amb prevenció. La mobilitat té conseqüències i els valencians han fet un gran esforç per a ser la regió d’Europa amb menor incidència” ha afirmat Puig. Cal recordar que el 9 de maig va finalitzar l’estat d’alarma a Espanya i la Generalitat ha demanat en dues ocasions –amb l’aval del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana– prorrogar mesures que afectin drets fonamentals, com el toc de queda nocturn, que en la Comunitat està vigent des de fa set mesos.

El president ha recordat que “el virus encara segueix aquí, que encara estem en pandèmia i que per tant cal actuar sempre des de la prudència”. Ximo Puig ha destacat la bona evolució de la vacunació i ha destacat que a Alacant “hi ha un milió de persones amb almenys una dosi i que en la Comunitat ja hi ha un milió de persones amb la pauta completa”.A les 23.59 hores del dilluns 7 juny finalitza la vigència d’aquesta mesura, que actualment s’aplica entre la 1 i les 6 del matí, i sobre la qual el president de la Generalitat, Ximo Puig, ja va avançar en l’última reunió de la Interdepartamental que s’aixecaria si passats quinze dies es mantenia la situació epidemiològica.

El president va destacar llavors que reduir la mobilitat ha estat “un instrument decisiu per a salvar vides i contenir la pandèmia”, però que havia arribat el moment de deixar “enrere” el toc de queda, dins de l’obertura progressiva de la Comunitat Valenciana.

El final de la màscara haurà d’esperar

El president de la Generalitat Valenciana no ha confirmat l’adéu a les màscares en els espais oberts. Puig ha recordat que “s’ha de ser molt prudent” i ha afirmat que la Generalitat està “per una obertura progressiva en tots els aspectes. El virus és aquí fora, encara entre nosaltres, però cada vegada estem millor”. “En espais oberts com les platges podríem deixar la màscara més aviat que tard”, ha tancat el cap del Consell.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací